Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Nagykónyi, Regöly, Szakály tagiskolák

Tamási Grund-und Mittelschule

Regöly
   
Iskolánkról

Tamási Általános Iskola Regölyi Telephely
Cím: 7193 Regöly, Rákóczi utca 1.
Intézményvezető: Gasparics László
Tel.: 06 74/502-013

Pedagógusok:
Lukács Zsuzsanna - nemzetiségi német nyelv
Schellné Antal Ágnes - tanító
Pintérné Kusmiczki Anna - tanító

Iskolánkban alsó tagozat működik. Alacsony létszámú tanulócsoportokban, családias hangulatban és környezetben folyik az oktató-nevelő munka. A tanulók a nemzetiségi német nyelvet heti 5 órában, már 1. osztálytól kezdve tanulják. Emellett nemzetiségi német népismeretet tanulnak heti 1 órában, ahol német népi játékokkal, mondókákkal, dalokkal ismerkednek.

ISKOLAI HÍREK 2019-20-as tanév

A Köszönjük, SIÓ! iskolatáska programban már 10 éve vesz rész iskolánk. Az idei tanévben minden pályázó kisdiákunk ( 17 fő ) nyert iskolatáskát.

Az idei tanévben is várjuk az elektronikai hulladékokat, melyből befolyt összeget az iskolába és óvodába járó gyermekekre fordítjuk A hulladékokat az iskolában gyűjtjük, elszállításuk időpontja, 2019. október 10 csütörtök.

A SKOLA REGUM ALAPÍTVÁNY működési célú támogatásra pályázott a NEA-UN-19-EG-0241 számú pályázat keretében 2019. márciusában. Az elnyert összeg egy részét az óvoda és az iskola eszközeinek bővítésére fordítottuk. Színes papírokat, mappákat, kreatív eszközöket, ollókat, ragasztókat, festékeket, színeseket vásároltunk. A pályázat másik részéből egy színezőt terveztünk a gyerekeknek, melyben Regöly nevezetességeit sorakoztatjuk fel 10 oldalban.

Továbbra is jelentkezünk tanulmányi versenyekre, melyek nevezési díját a SKOLA REGUM ALAPÍTVÁNY fizeti.

A Madárfütty tábor az idén is folytatódik, melynek keretében a minket körülvevő közvetlen környezettel ismerkedünk. A foglalkozások kooperatív formában valósulnak meg, a gyerek a feladatokat csoportban oldják meg, melynek korosztály szempontjából vegyes az összetétele. Mindenkinek külön feladata van a csoporton belül. Például írnok, időfigyelő, dicsérő, eszközfelelős, szónok. Így mindenki azt csinálja a csoporton belül amit szeretne. A pedagógus részéről komoly felkészülést igényel, de a gyerekek szempontjából tanulást könnyítő, hatékony módszer.

Tanulóink a 2019/2020-as tanévben is a Bozsik Intézményi Program regisztrált játékosai.

019. szeptember 27-én részt vettünk az Európai Diáksport Napján. A gyerekek nagyon élvezték a változatos feladatokat.
2019. október 1-én megrendezésre kerülő Idősek Napi rendezvényen iskolánk tanulói is szerepeltek egy szép összeállítással. Felkészítő tanáruk: Schellné Antal Ágnes
Az idei tanévben is tart környezetvédelmi foglalkozásokat a Scarabeus Kft. Eddig két tanórán ismerkedhettek a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával.
Az őszi szünet előtt még megemlékeztünk az Aradi Vértanúkról és az 1956-os forradalomról.
2019. november 12-én Dránovics Anita kézműves foglalkozás keretében lámpásokat készített a gyerekekkel.
2019. november 13-án tartottuk a Márton napot a Regölyi Művelődési Házban. A gyerekek nagyon ügyesen szerepeltek, a Népdalkórus Márton napi dalcsokorral örvendeztetett meg mindannyiunkat. Ezután a Hangoló Bábszínház (Nemes László) előadásában Csacsikázó címmel versfeldolgozásokat hallhattunk és láthattunk a színpadon. Az előadás költségét a Skola Regum Alapítvány fizette. Mindenki jót evett és ivott. Nagyon kellemesen telt el az este.
2019. november 15-én tartottunk iskolánkban a helyi szavalóversenyt. Továbbjutottak a Kistérségi Szavalóversenyre:
Fekecs Jázmin Virág 2.osztály
Dávid Réka Zselyke 3. osztály
Fazekas Bence 3. osztály
Kleiber Mór Boldizsár 4. osztály
Antal Péter 4. osztály
Jó felkészülést és sok sikert kívánunk nekik!

2019. november 19-én iskolánk tanulói kutyaterápiás foglalkozáson vettek részt. A gyerekek nagyon élvezték az előadást.

IMG_3374
IMG_3609

Az őszi ünnepkör zárásaként kézműves foglalkozást tartottunk a gyerekeknek. Részt vettünk Iregszemcsén az első téli fordulón, melyen a játékosok szépen teljesítettek.  Ezután a téli ünnepkör következett, melynek középpontjában az Advent állt. Közben a gyerekek lázasan segédkeztek az ajándékcsomagok elkészítésében, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz küldtünk.  December 19-én  a karácsonyi műsorral zártuk az ünnepkört és a 2019-es évet. Az új esztendőben sem pihenünk, hiszen már javában készülünk a Farsangra.
IMG_3462 IMG_3467 IMG_3771 IMG_3795 IMG_3856


Hírek 2018-19-es tanév

  2019. 07.15-07.19-ig tartottuk a hagyománnyá vált kézműves táborunkat. 30 fő kisdiák vett részt a foglalkozásokon, melyek nagyon jó hangulatban teltek. A tábort  Regöly Község Önkormányzata, Regölyért Egyesület, Molnár Magdolna, Stallenberger Zoltánné, Horgosné Freizinger Tímea, Kusmiczki Anna Piroska, Schellné Antal Ágnes, Ambrus Erika, Dránovics Anita, Kovacsik Gábor, Lukács Zsuzsanna támogatta.  

IMG-3005


2019. június 7-én tartottuk a Regölyi Labdarúgó Tornánkat és az Atlétikai Versenyt. Az idei évben a tamási csapat vitte el a vándorserleget. Edzőjük: Sipos Norbert.  Gratulálunk!


IMG-2619


2019. június 5-8-ig tartottuk Madárfütty táborunkat. A tábor a gyógynövény-, állatnyom-, és madárhangfelismerésre épült. A gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerhették meg és sajátíthatták el ezeket az ismereteket, melyeket a tananyagok kiegészítéseként dolgoztunk fel. 


IMG-2592


2019. május 5-én a Gyermeknap keretében csocsóbajnokságot tartottunk. 


IMG-2483


Az Országos Honismereti Versenyen tanulóink az idei tanévben is kimagaslóan szerepeltek.

Megyei 1. és Országos 1. helyezést ért el:

Szőke Heléna Sarolt 3. osztályos tanuló

Antal Péter 3.osztályos tanuló

Hangay Dzsesszika 3. osztályos tanuló

Kleiber Mór Boldizsár 3. osztályos tanuló

Van der Perk Arend Jan 4. osztályos tanuló

Megyei 2. és Országos 4. helyezést ért el:

Orsós Milán 4. osztályos tanuló

A verseny részvételi díját a Skola Regum Alapítvány fizette. Gratulálunk!


Több mint 10 éve veszünk részt a Szegedi Egyetem Longitudinális mérésén. 

IMG-2450


2019. május 9-én a Tamási Művelődési Központ által rendezett "Friss tinta" XII. Kistérségi Mesemondó Versenyen Antal Péter 3. osztályos tanulónk 1. helyezést ért el.

IMG-24472019. május 8-án kirándulni voltunk Budapesten a MiniPoliszban. Rendkívül érdekes volt, sokat tanultunk még mi felnőttek is. 

IMG-2413


2019. április 16-án Iskolarendőrünk Vinkovics József előadást tartott a gyerekeknek a nyári közlekedés veszélyeiről.

IMG-2245 (1)


 A Bozsik-program segítségével minden évben bővíteni tudjuk sportszereinket és kis focistáink felszerelését. Az edzéseken nem csak a tehetséges gyerekek vehetnek részt.

image016

Író-olvasó találkozó a regölyi könyvtárban. Vig Balázs bemutatta a gyerekeknek írt könyveit. Élvezetes volt a játékos beszélgetés az íróval.

image014

Részt vettünk a „Te szedd!” akcióban. Csoportokban haladva szedték a gyerekek a szemetet az iskola környékén. (Futballpálya, boltok, piactér. )

image012

 

Kooperatív módszerrel emlékezünk meg a különleges napokról. (A magyar kultúra napja, a víz viágnapja,… stb.)

image010

 Tanulóink biztonsággal használják a számítógépeket – különösen az internetes oktatójátékokat kedvelik.

image008

Az előző tanév során tanulóink citerázni kezdtek. A legjobban teljesítő „Tücskök” ajándékot kaptak egy pályázat eredményeként - Schellné Antal Ágnes adta át nekik.

image006

Hagyományaink szerint Advent időszakában minden héten meggyújtottuk mi is a koszorúnkon a gyertyákat. Közös énekléssel vártuk a közeledő Karácsonyt, felkészülve az ünnepre.

image004

Novemberben a Karitas jóvoltából karácsonyi ajándékcsomagokat tudtunk küldeni a rászoruló gyerekeknek. Az ajándékba szánt könyveket, játékokat a szülők segítségével gyűjthettük össze. Tanulóink örömmel hordták ki csomagokat a szállításra érkező járműbe.

image002

2018. július közepén rendeztük meg a már hagyománnyá vált Kézműves táborunkat. Sok szép munkadarab készült. Külön köszönet azoknak, akik társadalmi munkában segítették munkánkat!

2

2018. szeptember 3-i évnyitón kiosztásra kerültek a Köszönjük, Sió! iskolatáska programban nyert táskák. Köszönjük, a lehetőséget az idei tanévben is!

1

2018. szeptember 21-én iskolánkba látogatott Tóth Nándor rendőrfőhadnagy. Kerékpáros ügyességi versennyel készült a diákok számára. Az elsős tanulóknak ajándékkal is kedveskedett. Jelen voltak a Tűzoltóság munkatársai is, akik érdekes előadással készültek a gyerekeknek.

3

2018. szeptember 28-án iskolánk is részt vett az Európai Diáksport Napján. Színes programokkal készült testnevelőnk, Lukács Zsuzsanna.

4

Az idei évben is megemlékeztünk az Aradi Vértanúkról egy kisfilm segítségével, majd a Regölyi Tücskök citera-előadását hallgattuk meg.

5


2018. október 24-27-ig egy pályázatban vettünk részt, melynek keretében kirándulást szerveztünk. A projekt a Madárfütty tábor elnevezést kapta, mely az EFOP-3.3.2-16-2016-00179 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért „Városi Művelődési Központ Tamási a köznevelés eredményességéért” elnevezésű páyázat keretében valósult meg.
Rendkívül sokféle tevékenység volt ebben a négy napban. A tanulók többféle szemszögből, megközelítésből ismerkedhettek meg a tájvédelmi körzetek jelentőségével, és azzal, hogy mekkora kincs, ahol élünk. A visszajelzések alapján rendkívüli hatással voltak a résztvevőkre a sok információ és a változatos feladatok.

6

2018. november 7-én rendeztük a Márton napot az óvodával karöltve. A gyerekek sokat készültek a műsorra. Nagyon örültünk, hiszen sokan eljöttek a rendezvényre a volt diákok közül is.

7
2018. november 8-án őszi labdarúgó tornára voltunk hivatalosak Iregszemcsére. Focistáink derekasan helyt álltak.

8


2018. november 9-én került sor a Márton napi lámpásszépségverseny eredményhirdetésére. Ebben az évben két óvodás és két iskolás nyert saját kézzel készített lámpásaikkal.

9


2017. szeptember 29-én részt vettünk az Európai Diáksport Napján.

emleklap1

A Re-Bat Nonprofit Kft. elemgyűjtő versenyt hirdetett. Iskolánk tanulói 169 kg szárazelemet gyűjtöttek. 

rebat_1

2018 április 11-én Tamásiban részt vettünk a XI. Kistérségi Mesemondó Versenyen. Iskolánkat Antal Péter 2. osztályos tanuló képviselte, aki I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Schellné Antal Ágnes. Gratulálunk a szép eredményhez!

oklevel201805

 2018. április 16-án a Tamási Rendőrkapitányságra látogattunk. Nagyon sok érdekes és hasznos információval gazdagodtunk. Köszönjük a felejthetetlen délelőttöt!

latogatoban

2018. április 18-án folytatódott a 3-4. osztályosokkal a mesemondó verseny. Lukács Bence 4. osztályos tanulónk szép eredményt ért el. Gratulálunk! Felkészítője: Pintérné Kusmiczki Anna .

oklevel2

2018. május 7-én ünnepeltük az Anyák Napját. Az anyukákon kívül a nagymamák, dédnagymamák és az apukák is eljöttek. Különleges műsorral készültek a gyerekek, hiszen most került bemutatásra a gyermek citera zenekarunk. Az előadásnak nagy sikere volt. Együtt ünnepelt velünk Kuti Imréné az NMI Művelődési Intézet irodavezetője.Felkészítő tanáruk Schellné Antal Ágnes.

anyaknapja


2018. januártól áprilisig

A 135+1=a jövő zenéje című felhívásra benyújtott projekttervünk jól sikerült, így indíthattuk a gyerekek körében nagyon népszerű citera tanfolyamot. Felkészítőjük Schellné Antal Ágnes, akivel már el is kezdték a munkát Kodály nyomán. Fellépésükre az Anyák Napi műsor keretében kerül sor.
„Legyen a zene Mindenkié!”
1

 Büszkék vagyunk, hogy Orsós Milán 3. osztályos tanulónk súlyemelésben szép eredményeket ér el. Felkészítője Bachmann Béla.

2

A tél, bár sokáig eltartott, sok örömet hozott a gyerekeknek. Szánkóverseny, várépítés, hógolyó dobó verseny, szobor szépségverseny. Ezek közül képünkön egy a sok közül.

3

Iskolánkban rendszeresen tartanak órát a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai. Képünkön Szalay Ágnes bűnmegelőzési főelőadó látható, aki a téli közlekedésről és az egyedül otthon tartózkodás szabályairól beszélt.

4

A Magyar Kultúra Napja Regölyben

2018. január 22.

A Regölyi Telephelyen minden évben megemlékezünk a Magyar Kultúra Napjáról különböző játékos, interaktív feladatokkal. Az idei évben vegyes csapatok alakításával, kooperatív módszerrel oldották meg a gyerekek a játékos és változatos feladatokat:

A Himnusz közös eléneklése

Kölcsey Ferenc életének főbb állomásai

A Himnusz és a Szózat versszakainak szétválogatása

Daltanulás

Népdalok gyűjtése, közülük egy szabadon választott előadása

Kalocsai minta színezése

Fényképkirakó (Erkel Ferenc, Vörösmarty Mihály, Kölcsey Ferenc, József Attila)

Verscímek gyűjtése szerzővel, közülük egy szabadon választott előadása

A vetélkedő végén a gyerekek jutalomban részesültek.

5


 

Októbertől decemberig (2017)

2017. október 6-án a Regölyi Könyvtár szervezésében a gyerekek Ribizli bohóccal találkozhattak. Rendkívül jó hangulatú előadást láthattak, melyen együtt zenélhettek Ribizlivel.

1

2017. október 26-án Iregszemcsén voltunk focizni a Bozsik program keretében. Nagyon várták már a gyerekek, ügyesen helyt álltak a meccsek során.

IMG_3423

2017. november 8-án tartottuk a Márton napi felvonulást. A gyerekek csodaszép lámpásokkal kápráztattak el bennünket. A templom előtt műsort láthattunk az iskolások, az óvodások és a Regölyi Népdalkórus közreműködésével.

IMG_3448

2017. december hónapban a Regöly Kultúrális és Szabadidő Egyesület felajánlott a regölyi iskolások számára 10.000Ft-ot. A gyerekek nevében nagyon köszönjük a támogatást, melyet egy új közösségi játék vásárlására fordítottunk.

2017. december 12-én ismét a Regölyi Könyvtárba látogattunk. A Mikulás és a Karácsony más kultúrákban való megünnepléséről hallhattunk előadást. Előadó Dombai Szilvia volt.

3

2017. december 15-én Regöly község polgármestere Kelemen Csaba és a hivatal dolgozói lepték meg iskolánk tanulóit egy nem mindennapi ajándékkal. A gyerekek egy csocsóasztalt találtak a fa alatt, aminek rendkívül örültek.

IMG_3638

2017. december 18-án átadásra kerültek Regöly Község Önkormányzata által meghirdetett rajzversenyen elért eredmények ajándékai. A téma: "Mit szeretnék karácsonyra? " volt.

1. osztály: Kárász Krisztián

2. osztály: Antal Péter

3. osztály: Van der Perk Arend Jan

4. osztály: Stehler Dominik

Különdíj: Hangay Dzsesszika

IMG_3655

Az idei évben szerdánként gyújtottuk meg az adventi koszorú gyertyáit, felkészülve ezzel az ünnepre.

Márai Sándor idézetét teszem a közös karácsonyfánk alá:

"Néha azt hiszem a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség. Aki egyszer belekóstolt holtáig ízlelni szeretné. Megtudtam, hogy semmi nem nehezebb, mint a szeretetet kifejezni. A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet szavakban közölni. A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben."

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánva:

Lukács Zsuzsanna

2017. október 6.

2017. október 6-án az Aradi Vértanúkra emlékeztünk iskolánk 3-4. osztályos tanulóinak műsorával. Felkészítőjük Pintérné Kusmiczki Anna.

aradi_vertanuk_m

Európai Diáksport Nap

2017. szeptember 29-én az Európai Diáksport Napján a regölyi iskola diákjai és tanulói is részt vettek.

sportnap

SKOLA REGUM ALAPÍTVÁNY

A nyár folyamán a SKOLA REGUM ALAPÍTVÁNY több támogató segítségével az iskola és az óvoda udvarára kültéri játékot vásárolt. Nagyon izgatottan vártuk már, hogy felépüljön a mászóka csúszdával és hintával.

kjatekok

SIÓ! iskolatáska program

2017. szeptember 1-én átadásra kerültek a Köszönjük, SIÓ! iskolatáska programban nyert iskolatáskák és kiegészítők. A szülők és a gyerekek nagyon örültek a támogatásnak.

sio

„Egy vidám délelőtt”
2017. augusztus 30-án a Regölyi Általános Iskola udvarán megrendezésre került a Regölyi Önkormányzat támogatásával az „Egy vidám délelőtt” elnevezésű gyermekprogram. A szabadidő hasznos eltöltése miatt szervezett programon kb. 20 gyermek vett részt. Kézműves foglalkozásokkal (pl.: gipszfigurafestés, színezők, bűnügyi rejtvény, társasjáték) és bűnmegelőzési feladatokkal várta a gyermekeket: Szalai Ágnes bűnmegelőzési főelőadó és Szijjártó Renáta családsegítő. A délelőtt folyamán hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátták az iskolakezdés előtt álló gyermekeket. A jó hangulat és a délelőtt zárásaként: zsíros kenyérrel és üdítővel látták vendégül a gyermekeket. A jutalmazás sem maradt el minden résztvevő csokoládét kapott ajándékba.

2017 június

2017.június 12-én Sport-és egészségnapot tartottunk iskolánkban. A napot labdarúgó tornával kezdtük. Az idei évben Szakály csapata kapta meg a vándorkupát.

Ezután a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai Bűnmegelőzési-és sportvetélkedőt tartottak. A gyerekek nagyon élvezték az ötletes feladatokat és a vegyes csapatokat. Köszönjük!

IMG_2670

2017. június 14-én meglátogatta tanulóinkat Vinkovics József Iskolarendőr. A gyerekek már nagyon várták az előadást. A beszélgetés a nyári közlekedésről szólt, majd minden kisdiák bemutatta a kerékpárját. Az iskolarendőr végignézte az összeset, tanácsokat adva a gyerekeknek.

IMG_2686

 A 2016/2017. tanévben is részt vettünk az OTP BOZSIK-PROGRAMBAN.

FullSizeRender

Megérkeztek a BÖNGÉSZ versenyeredménye, melyek bár levelező versenyek eredményei, azonban nagyon sok odafigyelést, kutatómunkát és csapatmunkát igényelt pedagógustól és tanulótól egyaránt.

IMG_2693


 

2017. május

2017.05.17-én a Liszt Ferenc Repülőtéren voltunk kirándulni. Nagyon tartalmas és színvonalas napot töltöttünk el együtt.

IMG_2420

2017.05.22-én a Lajtha László AMI regölyi növendékeinek zongora-hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők. Felkészítő tanárok Antalné Gombai Éva és Antal József .

IMG_2508

2017.05.26-án Iregszemcsén népdal-éneklési versenyen vettek részt kis diákjaink. Józsa Nárcisz és Guld Zsuzsanna Lara 4. osztályos tanulók kiemelt arany minősítést, Kleiber Mór Boldizsár 1. osztályos tanulónk ezüst minősítést szerzett a megmérettetésen.

Büszkék vagyunk rátok!

IMG_2569 (1) IMG_2570 (1)

2017.05.27-én szombaton nagyszabású Gyermek- és Családi Napot tartottunk az iskolában. Rengeteg támogató segítségével valósult meg a program, melyet Regöly Község Önkormányzata és a Regölyért Egyesület szervezett. Iskolánk a SIÓ által meghirdetett rajzversenyen elért 2. helyezéséért SIÓ-BULIT nyert, melyet ezzel a nappal kötöttünk egybe. Így szülők és gyerekek, akik támogatták szavazataikkal tanulóinkat, egyaránt fogyaszthattak a SIÓ termékekből.

KÖSZÖNJÜK, SIÓ!

IMG_2590

Oklevelek

A 2016/2017. tanévben a Vega-Ház Kft. által meghirdetett négyféle pályázat közül háromra iskolánk is nevezett. Bár helyezést nem értünk el, részvételünkért rengeteg ajándékot kaptak a gyerekek. 

IMG_2408__2_

IMG_2409__1_ IMG_2407__1_

Német verseny

A 2016 decemberében meghirdetett Es Weihnachtet schon német nyelvű csapatversenyen a Für Anfänger kategóriában országos 8. helyezést értünk el. 

Család hete pályázat

 

A szülők és a lakosság összefogásának eredményeként a Köszönjük, Sió! által meghirdetett Család hete rajzpályázaton iskolánk ezen az országos versenyen 2. helyezést érte el. Megköszönöm mindenki szavazatát, a gyerekeknek pedig a szép rajzokat.

 

 

 

"Az alábbiakban küldjük a CSALÁD HETE pályázat végeredményét

1. kategória (intézményi létszám 100 főig)

I. helyezett

Tiszabercel Község Önkormányzatának Óvodája, Tiszabercel, 1140 pont

Nyereménye: bruttó 300ezer forint és egy SIÓBuli 2017 tavaszán

II. helyezett

Würtz Ádám Általános Iskola Regölyi Tagiskolája, Regöly, 709 pont

Nyereménye: egy SIÓBuli 2017 tavaszán

III. helyezett

Siófok Város Óvodája és Bölcsődéje Napraforgó Óvoda Intézményegység, Siófok, 546 pont

Nyereménye: egy SIÓBuli 2017 tavaszán"

 

 

 

 

Ajándékot kaptunk

Karácsonyra a regölyi Karitas csoport tagjai meglepték iskolánk tanulóit egy nagyon szuper képességfejlesztő játékkal. Ezzel a kinetikus homokkal nagyon sok képességet lehet fejleszteni. Gyerekek, pedagógusok egyaránt örültek az ajándéknak. Köszönjük!

 

A következőkben idézem Móri Istvánné szavait:

"Szeretettel köszöntök Mindenkit!

Móri Istvánné, Irma néni vagyok, mellettem Réthy Pálné, Teri néni.

Mindketten a regölyi Karitas tagjaiként vagyunk itt. Tudjátok mit jelent ez a nemzetközivé lett latin szó? Szeretetteljes, jótékonysági, emberbaráti. /caritativusz/

Regölyben Debóra nővér alapította és vezette évekkel ezelőtt. Ő elment és a nyáj pásztor nélkül maradt. Meg kellene újítani, fiatalítani VALAKINEK.

Most viszont Karácsonyt várva, ami Jézus születésének az ünnepe, örömünnep. Szeretet kell, hogy gyúljon szívetekben, a gonosz gondolatokat űzzétek el a lelketekből és Karácsonykor gyertek el a templomba köszönteni a kis Jézust. Én is ott leszek. Hozzátok is azért jöttünk, mert szeretünk titeket, s ezt még egy kis ajándékkal is megspékeljük. Fogadjátok örömmel a Karitas ajándékát!

Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyt kívánok a Karitas csoport nevében mindnyájatoknak, szüleiteknek és nagyszüleiteknek is!

Egy szép énekkel búcsúzzunk! Köszönöm Nevelőiteknek, hogy folytatják az adventi gyertyagyújtás hagyományát. Jó volt itt lenni, együtt énekelni veletek! Isten veletek!"

advent2016


 

Országos Nemzetiségi Rajzpályázat

Az I. félévben részt vettünk a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett Országos Nemzetiségi Rajzpályázaton. Az eredményekről még nem tájékoztattak bennünket, de az emléklapokat már kiküldték a résztvevő tanulók számára. Gratulálunk!

IMG_2001__1_ IMG_2003 IMG_2004 IMG_2005 IMG_2006Európai Diáksport Nap

2016. szeptemberében az Európai Diáksport Napját mi is megtartottuk iskolánkban a Margaréta Otthon és a Regölyi Óvoda részvételével.IMG_1996

 

Karácsonyi ünnepkör

2016.december 6-án Mikulásnapot tartottunk. A Télapóval ugyan az idei évben az iskola falai közt nem találkoztunk, de hozott mindenkinek ajándékot. Köszönjük!

 

Adventi koszorúnkon már mind a négy gyertya ég. 

2016.december 15-én a Zeneiskola növendékei és felkészítő tanáraik Karácsonyi kis koncertet adtak. A műsor végén mindenki együtt énekelt.

Advent_2016_046

2016.december 19-én a Regölyért Egyesületnek köszönhetően egy bábelőadást nézhettünk meg az iskola zsibongójában a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadásában. A műsorra meghívást kaptak az ovisok, Regöly lakosai és a Margaréta Otthon lakói is. 

Hangol___gyermekel__ad__s_2016.12.19_038

2016.12.20-án 17.00-kor kerül megrendezésre az iskolai karácsonyi műsor a Regölyi Katolikus Templomban. Mindenkit szeretettel várunk.

Wass Albert gondolatait teszem a mi karácsonyfánk alá:

image

Kutyaterápiás óra

2016.november 29-én Kutyaterápiás órán vehettek részt a gyerekek a község könyvtárában. Óvodások, iskolások, pedagógusok sok-sok élménnyel gazdagodtak.

kutyaterapias

2016 november

2016. november 11-én Márton napját ünnepeltük iskolánkban. Az idei évben a felvonulás rendhagyó volt Szent Márton évfordulója alkalmából, mert a templom volt a központja a műsornak. Ezután a gyerekek és felnőttek az óvoda udvarán lakmározhattak. A szülők most is mindenben segítségünkre voltak. Köszönjük!

Szebbnél szebb lámpások készültek, nehéz volt választani közülük. Az idei év győztese Nyisztor Levente 4. osztályos tanuló lett. A képen az ő munkája látható:

lampas


2016.november 11-én rendhagyó német nyelvű tanórát tartott Lukács Zsuzsanna . A TIOP 1.1.1-12 azonosítószámú projekt keretében kapott tantermi csomagokat bemutató óra a szülők számára került megrendezésre.

bemutat____ra

 Regöly Községben a lakosok összefogása példaértékű. Ennek eredményeként a falu egy külső automata defibrillátorral gazdagodott. A készülék használatának megismerésére tanfolyamot szerveztek, melyen a falu lakosai mellett a pedagógusok is részt vettek.

tanfolyam

2016. november 22-én Tamásiban szavalóversenyen vettünk részt Fecske Csaba verseivel. 

Eredményeink:

okl1 okl2

2016. november 23-án Bathó Edit téli ünnepkörhöz kapcsolódó kreatív délutánján vettem részt a székhelyintézményben. Nagyon sok új ötlettel gazdagodtam, melyeket fel is fogok használni iskolánk adventi készülődésekor. Különösen tetszett a mézeskalács készítés és a többféle díszítési mód kipróbálásának lehetősége. Köszönöm a szép délutánt! 

tovabbkepzes

Lukács Zsuzsanna

 

Gombolyítsuk együtt a mese fonalát országos meseíró verseny

2016.10.15-én az Emese Kis Csillaga Kulturális Alapítvány egy mesekönyvet és egy Népmese memória kártyajátékot adományozott Lukács Bence 3. osztályos tanulónknak, aki a Gombolyítsuk együtt a mese fonalát országos meseíró versenyen második helyezést ért el. Felkészítő tanára Pintérné Kusmiczki Anna, aki egy oktatási segédanyagot kapott az induló tanulóknak nyújtott segítségért, Mesék osztott olvasásra címmel.
 Gratulálunk!

IMG_1672

Megemlékezés

2016.10.21-én 10.30-órakor tartottuk iskolánkban a Forradalom Napjának 60. évfordulójára összeállított ünnepélyünket. Délután falu szintű megemlékezést tartottunk a Regölyi Kultúrházban, ahol a tanulóink is felléptek. 

IMG_1712IMG_1704

2016. szeptember

2016. szeptember 1-én az iskolai tanévnyitó ünnepélyen kiosztásra kerültek a Köszönjük, SIÓ! iskolatáska programban részt vett gyermekek számára a nyeremények. Az idei tanévben 13 fő gyermek indulhat iskolába a SIÓ által felajánlott táskával. Gratulálunk nekik!

P9010026__1_

 

 

 

A nyáron kaptunk egy OXY fát, mely szeptemberre nagyot nőtt. Amikor megkaptuk akkora volt mint egy paprikapalánta.

IMG_1235__1_

 

 

2016.09.10-én szombaton hagyományosan megrendezésre került a Regölyi Szüreti Felvonulás. Mint minden évben, az idén is az iskolások felülhettek kocsikra regölyi viseletben. A felvonulás nagyon jó hangulatban telt.

201610

 

 

2016.09.30-án az Európai Diáksport Napján rengeteget mozogtunk. Vendégeinkkel , a Margaréta Otthon lakóival bemelegítettünk, majd Iskolarendőrünk segítségével lefutottuk a 2016m-t. Délután az iskolai úszásoktatás keretében Tamásiban fürödtünk.

P9300003 IMG_1584__1_ IMG_1594__1_

 

 

 

 

 

A Zene Világnapja alkalmából 2016.09.30-án 16.00-kor egy gyönyörű hangversenyen élvezhettük a Művészeti Iskola pedagógusainak és diákjainak színvonalas műsorát. 

P9300075

 

 

 

 

Május-Június

2016. május 26-án az iskolarendőr Vinkovics József tartott a tanulók számára előadást. A téma a vizek veszélyei volt. 

1

 2016. június 6-án és 7-én lehetőségünk volt arra, hogy úszásoktatásra vigyük tanulóinkat a Tamási Termálfürdőbe. Az utazásban a Regölyi Önkormányzat segített. A gyerekek nagyon élvezték, reméljük többször is lesz rá módunk kicsit kimozdulni Regölyből.

2

 2016. június 10-én Sportnapot szerveztünk. Meghívtuk az óvodásokat is, akik nagyon jót játszottak nálunk. Terveztünk többek között az egészséges életmóddal kapcsolatos feladatokat védőnőnk, Hajnika segítségével. Dávid Krisztina, fodrász pedig foglalkozást tartott a gyerekeknek a tisztálkodásról.

Iskolánk rendőre átvizsgálta a kerékpárokat, melyek felszereltsége megfelelő volt. Apró jutalmak is előkerültek, melyeket a Tamási Rendőrkapitányságtól kaptunk.  

3


4

5

6

2016.június 13-án Cziráki Viktornál voltunk kirándulni. Rengetek új ismerettel gazdagodtunk, nagyon szép, nem mindennapi dologgal ismerkedtünk meg.

7 8

9

2016.július 18-22 között került megrendezésre az 5. Kézműves tábor Regölyben. Közel 40 fő 5 és 14 év közötti regölyi és más településről érkező gyermek vett részt a táborban. A résztvevők megismerkedhettek a következőkkel:

gyöngyhímzés, kosárfonás, famegmunkálás, üvegfestés, harisnyavirág készítés, 3D origami, rongyszőnyeg készítés, képek spatulából, batikolás, dombornyomás, csipkekészítés. Regöly Önkormányzata 60.000Ft -tal támogatta a tábor megvalósítását. A regölyi gyerekek étkeztetésének díját a tábor ideje alatt az Önkormányzat állta.

10

11 121314

Májusban történt

016. május 13-án került megrendezésre a VI. Regölyi Labdarúgó és Atlétikai Torna, melyre meghívást kaptak a tagiskolák tanulói is. Így Szakályból, Nagykónyiból szép számmal voltak jelen a versenyezni vágyó alsó tagozatosok. A labdarúgó tornán sikerült a vándorkupát Regölynek visszanyernie. A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, sokan több számban is értek el kiemelkedő eredményeket. Kónyiban igazán kedvező lehet a levegő, mert a gyerekek helyből távolugrásban verhetetlenek voltak. Szakályban a kislabdahajításban az 1-2. osztályos lányok voltak a legjobbak. A regölyi ovisok is nagyon szépen szerepeltek. Gratulálunk mindenkinek! Jövőre ugyanitt!

P5130139 P5130210 P5130237 P5130247 P5130251

Májusban a természet már intenzíven dolgozik. Egy falusi iskolában rengeteg felejthetetlen inger ér bennünket. Ezek közül egy kis ízelítő, ami a gyerekek számára megismételhetetlen. Szendi a Szender, Matyi a Mátyásmadár és Dönci a Mocsári teknős.

image

 

Anyák napja

2016.05.02-án tartottuk iskolánkban az Anyák napját. Sok gyakorlás, készülődés előzte meg az előadást. Nemcsak az anyukákat, nagymamákat, dédiket hívtuk meg, hanem az idei évben először az apukák, nagypapák, dédipapák is meghívást kaptak. A műsorban külön szerepeltek az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is. Felkészítő tanáraik Antalné Gombai Éva és Antal József. 

2o 41 kozonseg

Újabb siker

2016.04.20-án kis második osztályos tanítványunk Lukács Bence is mondott mesét a IX. Kistérségi Mesemondó Versenyen. Büszkék vagyunk rá, hogy 3. helyezést ért el egy ilyen színvonalas versenyen. Gratulálunk!

memsemondo_oklevel

Eredményeink

2016. április 18-val zárult az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny. Két kisdiákunk a harmadik osztályból Nyisztor Levente, a negyedik osztályból Jókai Xénia országos 4. helyezést értek el.

A Tamásiban megrendezett IX. Kistérségi Mesemondó versenyen, ahol székely meséket hallhatott a közönség, iskolánkból Józsa Nárcisz harmadik osztályos tanulónk és Papp Tamás negyedik osztályos tanulónk vett részt szép eredménnyel.

Az idén is részt vettünk az Országos Sziporka Matematika versenyen, ahol Guld Zsuzsanna Lara 3. osztályos tanulónk 59. helyezést ért el.

Gratulálunk kis diákjainknak!

o1 o3 o5

Digitális témahét

logoA Regölyi Tagiskola is csatlakozott a digitális témahéthez 2016. április első hetében. Központi témánk a tavasz volt. Az iskolánkban tanító összes pedagógus részt vett a munkában, az általuk tartott tanórákon szívesen alkalmazták az infokommunikációs eszközöket. Tartalmas és eredményes volt. A hét állatvédelmi kutyás bemutató órával kezdődött, melyre az óvodások is hivatalosak voltak.

Magyar órákon állatmeséket, verseket olvastunk, fogalmazásokat készítettünk. Megfigyeltük lakóhelyünk kincseit, a gólyákat. Német órán a tavaszi növények neveivel ismerkedtünk. Napköziben széppé varázsoltuk udvarunkat.

Kísérleteztünk, melyen a vöröskáposzta színét változtattuk meg.

A hét gyorsan eltelt, jövőre is szeretnénk részt venni benne. 

1 2 3 4 5 6

 

Tavasz

Nagy örömünkre szolgált, hogy kis tanítványaink szüleikkel együtt készültek a húsvétra otthon, de közben az iskolára is gondoltak. Köszönjük az ünnepi díszítést!A falunkba is és az iskolánkba is megérkezett a tavasz. Jelzik ezt a gólyák, és a rengeteg szép munka.

IMG_0445 IMG_0442 IMG_0440 IMG_0443 IMG_0444

Március 15-e

A március 15-i ünnepséget falu szinten szervezte meg Regöly Község Önkormányzata. A műsor az alábbi linken tekinthető meg:

Pille tanfolyam

HAGYOMÁNYÁPOLÁS REGÖLYBEN

 

    A Regölyi Népdalkórus pályázati támogatás keretében rendhagyó fejdíszkészítő tanfolyamot szervezett 2016 januárjától márciusig. Az első alkalmon dr. Balázs-Kovács Sándor muzeológus és történész tartott előadást népes közönség előtt a pille fejdísz használatának kialakulásáról és elterjedéséről a Kapos-Koppány menti településeken. Majd heti egy alkalommal folyt a gyakorlati oktatás Fenyő Gyuláné tamási lakos vezetésével. Ezeket az alkalmakat húsz fő látogatta folyamatosan. Regölyből tizenöt fő, Törökkoppányból négy fő és Nagyszékelyből egy fő érkezett. Valamennyien készítettek legalább egy-egy darabot különböző minták alapján. Általában a saját falujuk hagyománya szerint dolgoztak a résztvevők. A regölyiek készítettek korábbi és újabb változatot is. A régi változat az 1915 és 1925 között keletkezett, az újabb pedig a múlt század 40-es éveiben.

    Regöly újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség alkalmából a helyi kultúrházban kiállítottuk a tanfolyamon elkészített fejdíszeket hagyományápolás céljából. Szinte hihetetlen, hogy az elsőre elkészített darabok milyen jól sikerültek! A tanfolyamon résztvevőknek hatalmas sikerélmény volt, az ünnepség résztvevőink pedig nagy öröm, hogy megújulva láthatták a múlt századi gyönyörű hagyományt.

    Ez a pillekészítő tanfolyam lehetővé tette a résztvevők számára a már szinte elfelejtett hagyomány újraélesztését, és mivel a résztvevők többsége fiatal volt, esély van arra, hogy hosszú időre átmentsük ezt a tudást, remélhetőleg még unokáink részére is! Ezért nagy öröm számunkra, hogy sikerült megvalósítani ezt a szép és hasznos elképzelést községünkben.

    Bízunk benne, hogy e tanfolyammal jó szolgálatot tettünk falunknak, az itt élőknek és egyben öregbítettük községünk hírnevét. Végül köszönetet mondunk a helyi Általános Iskola vezetőjének, hogy lehetővé tette az iskola épületében a tanfolyam lebonyolítását, köszönetet mondunk a tanfolyam vezetőjének az áldozatos munkájáért és köszönetet mondunk minden résztvevőnek szorgalmas és fáradságos munkájáért.

pille1 pille

                                     Schellné Antal Ágnes

 

2016. január-február

Regölybe már megérkezett a tavasz! A gyerekek ügyesebbnél ügyesebb munkákkal kápráztatnak el bennünket.

IMG_0366 IMG_0367

 A tanulókkal meglátogattuk a helyi könyvtárat, ahol sok szép új kiadvánnyal ismertetett meg bennünket Dávid Edit könyvtáros. A gyerekek közül sokan kölcsönöztek is könyvet.

IMG_0357

 A HEBE Kft által meghirdetett ES wehnachtet schon országos német karácsonyi csapatversenyén országos 8. helyezést értünk el. Gratulálunk a részt vevő tanulóknak! 

oklevel

Néhány hete egy sérült baglyot találtunk. Molnár Zoltán segítségével orvoshoz került. Reméljük, sikerült megmenteni!

image

Iskolai ünnepek decemberben
Mikulás az iskolában

2015.06.04-én érkezett hozzánk a Mikulás. Mindenki nagyon várta már. A gyerekek a Regölyi Önkormányzat, Gödön Mariska néni, Tislérné Mónika és a szülői munkaközösség segítségével sok-sok ajándékot kaptak. Az ajándékok átadása után önfeledten szórakoztak, játszottak kicsik, nagyok, felnőttek. Előkerültek olyan retro játékok, mint a székfoglaló, seprűtánc. Köszönjük szépen a gyerekek nevében mindenkinek, aki segítséget nyújtott a délután megszervezésében.
mikulas_r

Kiskoncert az iskolában

Immár sok-sok esztendeje kerül megrendezésre a karácsonyi kiskoncert az iskola zsibongójában. Az eseményt a Művészeti Iskola tanárai szervezik, bemutatva ezáltal a gyerekek eddig megszerzett tudását. Külön öröm számunkra, hogy ezen a kivételes alkalmon regölyi iskolások, regölyi gimisek és Regölyből már másik iskolába járó tanulók is fellépnek együtt társaikkal. Lehetőséget biztosít továbbá arra, hogy a leendő első osztályosok szülei képet kapjanak az iskolában választható lehetőségek tárházából. A gyerekek előmenetelére jó hatással van a zene, sikerélményben van részük. 

kiskoncert1 kiskoncert2


Karácsonyi vásár

A karácsonyi vásárt hosszas készülődés előzte meg. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hányan segítettek a vásár sikeressé tételében. A szülők és gyerekek nagyon lelkesen vettek részt az adventi készülődésen. 


vasar1 vasar2 vasar3

Karácsonyi műsor a templomban

Az év kiemelkedő eseménye a templomban megrendezésre kerülő karácsonyi műsor. A rengeteg próba, a fellépő felnőttek, a gyerekek és a pedagógusok lelkiismeretes felkészülése révén az idei évet is érzelmekben gazdagon zárta. A felnőtt kórusok fellépése rendkívül színvonalas volt. Az óvodások és az iskolások koruknak megfelelően összeállított versei és dalai szintén elnyerte a közönség tetszését. A Margaréta Otthon zenészei és az iskolás gyerekek közös előadása könnyet csalt sokunk szemébe. 
Köszönöm a fellépők és felkészítőik munkáját. 
Az iskolai karácsonyfa alatt az idén minden kisdiákunk megtalálta a személyes ajándékát, melyet a szülők és a pedagógusok jóvoltából tudtunk a fa alá helyezni. 

karacsonyimusor

Az iskolai dolgozók és a gyerekek nevében mindenkinek kívánok eredményekben gazdag boldog új évet.


"... És kívánunk, és óhajtunk
Újnál újabb esztendőt,
Szerencsével rakodottat,
Nem is egyet, sem kettőt,
Hanem igen, igen sokat,
Annyit, mint a kis világ,
Mennyi csillag van az égen,
Régi fákon mennyi ág. ..."

Vörösmarty Mihály:  ÚJESZTENDEI SZÉP KÍVÁNSÁG
                                                                                  Lukács Zsuzsanna
                                                                                  tagintézmény-vezető

Látványszínház előadása

2015.12.02-án újabb részéhez ért a szegedi látványszínház előadássorozata. Télapóhoz közeledvén eljött hozzánk a Téltündér, Marci a Hóember és Rudolf a Rénszarvas és a Télapó. Kicsik és nagyok egyaránt könnyesre nevették magukat. Következő előadás februárban várható. 

image002 image004 image006


Márton nap

Regölyben is megrendezésre került a Márton nap. A templomból egy rövid szentmise után felsétáltunk a kultúrházig, ahol körjátékkal, jelenetekkel, énekkel, tánccal szórakoztattuk egymást a tábortűz körül. Jót ettünk, ittunk, majd mindenki hazatért otthonába.

PB110307 PB110283


BÁBJÁTÉK A SZEGEDI LÁTVÁNYSZÍNHÁZ ELŐADÁSÁBAN
Az idei tanévben szerencsére már volt részünk színvonalas, élvezhető színházi előadásban. A gyerekeket bevonták az előadásba, így az végig lekötötte a figyelmüket. Természetesen meghívtuk az óvodásokat is, akik szintén nagyon élvezték a műsort. 
Következő előadásunk 2015. december 2-án, 13.45 órakor lesz a Regölyi Tagiskolában.

link: http://szegedilatvanyszinhaz.hu/kapcsolat

image002 image004 image006

TEREPASZTAL
Regöly öt történelmi korát ábrázoló terepasztal készült a falu újratelepítésének 300 éves évfordulója alkalmából.
A regölyi Karitász Csoport megbízásából faragott alkotást a szervezet szeretné állandó helyén, az iskolában felállítani, hiszen ezáltal a regölyi gyerekek úgy nőhetnek fel, hogy ez az alkotás is iskolai élményeik sorában foglal helyet és elősegíti kötődésüket a szülőfalujukhoz. A terepasztal költségeit a Pécsi Püspökség finanszírozta, a tulajdonos a Regölyi Római Katolikus Egyházközség. Az átadási ünnepségen a regölyi gyerekek verset mondtak és hitoktatójukkal énekeltek.

A készítő, Vadinszki Jánosné a következő beszédet mondta:

Szívemből köszöntök minden jelenlévőt!
Vadinszky Orsi vagyok, s alkotóként szeretnék néhány szót szólni arról a tárgyról, amelyet ma átadunk a regölyi gyerekeknek, hogy a tanulásukat szolgálja. Ahhoz, ami kézzel foghatóan van előttünk, hozzáfűznék nagyon röviden egy-két gondolatot, melyekből született.
Mintegy öt évvel ezelőtt pillantottam meg először a pacsmagi tavak partjáról Regöly templomának tornyát, és elfogott annak az előérzete, hogy fontos hely lesz az életemben. Rokonszenv és bizalom ébredt bennem, mikor később a gondosan kialakított portákat és a szépen művelt földeket megláttam. Megéreztem azt a hajdan volt nagyságot, ami itt az emberek lelkében élt egy igen távoli múltban, s ami valamiképp beköltözött a tájba, a környezetbe is, és onnan sugárzott felém. Ám arról a pontról ahol álltam, sehogy sem juthattam közelebb a dologhoz. Így hát szerettem volna a magasba emelkedni, hogy ne csak egy-egy részletet, hanem az egészet lássam - s még az idő kerekét is visszapörgetni, hogy megtaláljam Regöly sajátos atmoszférájának forrását.
Ezek az akkori gondolatok és érzések vezettek az újratelepítés évfordulóján a terepasztal ötletéhez és elkészítéséhez, mellyel a gyerekek számára szemléletessé tehető egyrészt a domborzat és a táj, másrészt a településszerkezet időbeni változása. A cserélhető elemek segítségével öt korszakot jeleníthetnek meg a kelta időktől napjainkig. A makett épületekkel és egyéb kiegészítő elemekkel tettük gazdagabbá az élményt. Így madártávlatból, egyéni nézőpontunkból felemelkedve, egy egészen más perspektívából láthatunk rá azokra a dolgokra, amikről azt gondoltuk, hogy olyan jól ismerjük már, mint a tenyerünket.
A terepasztalt úgy alakítottuk ki, hogy ne csupán a lakóhely megismeréséhez nyújtson segítséget, hanem használható legyen segédeszközként egyéb tantárgyaknál is. Ilyen lehet például a környezetismeret, melyhez indító lépésként természetkártyákat mellékeltünk.
Remélem, sikerül kissé hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulás a gyerekeknek olyan örömöt jelentsen, mely öröm a valódi megismeréssel mindig együtt jár.
S bár a programban én szerepelek alkotóként, szeretnék ezúton is mindenkinek, aki láthatóan vagy nem láthatóan a munka során segítségemre volt, hálásan köszönetet mondani!

image002
SZÜRETI FELVONULÁS
„Közhírré tétetik, a Faluban ismét szüreti felvonulás tartatik..." Ezzel a pár sorral indította mondandóját a regölyi kisbíró az idén már hagyományőrző jelleggel 18. alkalommal megtartott szüreti felvonuláson 2015. szeptember 12-én.
Lovasok és lovas kocsik érkeztek szép számban Szakályból, Pincehelyről, Gyönkről, Keszőhidegkútról és Páriból is. A felvonuláson részt vett a falu apraja-nagyja, a programot színesítette a Regölyi Népdalkórus, a regölyi kisiskolások és Kleiber Boldizsár 5 éves kisfiú közös fellépése.
A hagyomány alkalmával az iskolás gyerekek regölyi népviseletet öltenek magukra. Minden évben készülünk versekkel, népdalokkal, körjátékokkal. Külön fogatot biztosítanak a tanulók számára, melyre egy pedagógus kísérőként felül. Az idei évben Stallenberger Zoltán tanár úré volt a megtiszteltetés.
Az esemény megtekinthető:
link: https://www.youtube.com/watch?v=_5pj7F62IX8

image001


Iskolánk udvara

Iskolánk udvarát folyamatosan szépítjük, az elmúlt tanévben virágokat és fákat ültettünk. A munkát a 2015/2016. tanévben is folytatjuk az aktuális feladatokkal. A tanulók szeretnek a szabadban tevékenykedni és nagyon élvezik a kertészkedést, hiszen sokuknak van saját kiskertjük is otthon, ezért tapasztalattal is rendelkeznek.

image002 image004 image006

KÖSZÖNJÜK SIÓ!
Iskolatáska program

Iskolánk alapítványán keresztül a 2014/2015. tanévben is pályáztunk a „Köszönjük Sió! - iskolatáska program” által kínált eszközök elnyerésért. Mindez a tanévkezdéskor nagy segítség a családoknak, főleg azoknak a szülőknek, akik három, négy gyermeket is nevelnek. Az idei évben 10 diákunk nyert táskát és hozzá sok apróságot: írószereket, radírt, ragasztót. Fontos, hogy a tanító vegye fel a kapcsolatot a leendő első osztályosokkal is, hiszen már őket is nevezhetjük.

link: http://koszonjuksio.hu/

image002


wurtzlogo
Würtz Ádám Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti iskola
OM azonosító: 036370
Statisztikai azonosító:
15419167-8520-322-17
Törzsszám:419165
 Adószám:15419167-2-17
7090 Tamási, Szabadság u. 38-40.
Tel.:06 74/471-451
E-mail: toniepsz@gmail.com

***
Fenntartói adatok:
Címe: Tamási Tankerületi Központ
7090 Tamási, Szabadság utca 29.
Tankerületi igazgató: Csike Tamás
Telefon: +36(74) 795-236;
 +36(74) 470-020
E-mail: 
tamasi@kk.gov.hu
HonlapTájékoztatóOktatási Hivatal Bázisintézménye

 

Bázisintézményi koordinátor:
Gasparics László igazgató
Elérhetősége:
Würtz Ádám Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti iskola
OM azonosító: 036370
Statisztikai azonosító:
15419167-8520-322-17
Törzsszám:419165
Adószám:15419167-2-17
7090 Tamási, Szabadság u. 38-40.
Tel.:06 74/471-451Dobd a kosárba!
Iskolánk a Dobd a kosárba! program résztvevője.

https://vimeo.com/128272342

Iskola a Fenyves alján alapítvány
Adószámunk:
18852699-1-17

Tehetségért- és Képességfejlesztésért Alapítvány

Adószámunk:
18852888-1-17


TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0419A honlap üzemeltetője a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola. Minden jog fenntartva.

MTI hírfelhasználó logó

Copyright © 2015.kiss.