Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Nagykónyi, Regöly, Szakály tagiskolák

Tamási Grund-und Mittelschule

Nagykónyi -Tamási Lajos Általános Iskola
   
Tanulás Könnyítő Program (2019.02.19.)

A Tanulás Könnyítő Program olyan innovatív oktatási program, amely nem az oktatás problémáiról, hanem a tanulás öröméről szól.
Ez egy játékos mozgásos képességfejlesztő foglalkozás, amit rendszeres csinálni fogunk iskolánkban az értő olvasás elérése érdekében.

TKP TKP1


Farsang (2019.02.21.)

Iskolánk alsós tanulói egy fergeteges farsangi ünnepségen vettek részt, ahol remek zenés műsor, tánc, bohókás és félelmetes jelmezek voltak egyaránt. Volt arcfestés, zsákbamacska, ezsem-iszom, dínom-dánom. Az ovisokat is vendégül láttuk.

farsang1 Farsang farsang2Színművészeti vizsga (2019.01.30.)

2019. 01. 30-án tartotta a színművészeti csoport a félévi vizsgáját.
A vizsgán a Tamási Alapfokú Művészeti Iskola igazgató helyettese, Hegedűs Márta és a tamási színművészeti csoport vezetője, Viola Péter is a vendégünk volt. A vizsgaelőadás egy táncos színdarab volt, ahol a gyermekek előadási képességük mellett tánctudásukat is megmutatták.
Gratulálunk az ügyes szerepléshez!
Felkészítők: Bogdán Ágnes és Béregi Hajnalka

szm


Nemzetközi népdalénekési verseny (2018.12.15.)

2018.december 15-én megrendezésre került a Kallós Zoltán emlékére rendezett nemzetközi népdaléneklési verseny. Iskolánkat Stanyo Barbara 5.osztályos, Stanyo Tamara és Rőth Cintia Roxána 7.osztályos tanuló képviselte. 12 csapatból a 7.helyen végeztek. Gratulálunk nekik!

nd


OTP Bank Bozsik-program(2018.12.14.)

A Tamási Lajos Általános Iskola Bozsik programban résztvevő gyermekei a héten Iregszemcsén jártak, ahol a labdarúgás jegyében töltöttek el örömteli órákat. A mérkőzéseken ügyesen, lelkesen játszottak a gyerekek, sok gólt szereztek, a végére kellemesen elfáradt mindenki.Hétfőn a felsős lányok, szerdán a 2010/2011-es születésűek játszottak. Csütörtökön a 2008/2009-es születésű fiúk, pénteken vegyesen a felsős fiúk/lányok mérték össze tudásukat a környező iskolák csapataival.

Bozsik Bozsik1 Bozsik2 Bozsik3


 

 

Adventi hetek (2018.12.13.)

Iskolánk idén is megszervezte az adventi vásárt, amire minden évben nagyon készülnek a gyerekek. Minden héten meggyújtottuk az adventi gyertyát az iskola koszorúján, amire minden alkalommal egy kis műsorral készültek a gyerekek.

Advent Advent1


Mikulás

2018.december 5-én ellátogattunk a Nagykónyi Óvodába Mikulás nap alkalmából. Műsorral és meglepetéssel kedveskedtünk a gyermekeknek.Iskolánkba is ellátogatott a Télapó.

mikulas mikulas1


 

 

Kistérségi szavalóverseny (2018.11.21.)

Iskolánkat három tanuló képviselte a Kistérsi Szavalóversenyen Tamásiban: Orsós Szimonetta 1.osztályos, Hamulecz Zsófi 3.osztályos és Horváth Lajos Károly 4.osztályos. Szimonetta 3. helyezést, Zsófi 1. helyezést ért el. Gratulálunk nekik!

kszavalo


Pályaorientációs nap (2018.11.23.)

November 23-án pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. A 7. és 8. osztályosok Szekszárdra utaztak a Pályaválasztási Kiállásra. Az itthon maradt osztályokat érdekes, színes programok várták. Vendégeket hívtunk, akik röviden meséltek a munkájukról, szakmájukról, annak szépségéről és néha árnyoldaláról is. A rövid előadások után különböző helyszíneken a gyakorlatban is megismerhették, kipróbálhatták a gyerekek ezeket a mesterségeket. Az iskola udvarán a tűzoltók tartottak bemutatót egész délelőtt.
Meghívottaink:
Hamulecz Mónika, ápolónő
Makai Istvánné, Margit néni, varrónő
Neumayer Krisztina, szaunamester
Bogdány Flóra, manikűrös
Kovács Mónika és segédei a Magyar Vöröskereszt képviseletében
Kacsó Péter, autószerelő
Szántó Károly, pékmester

Köszönjük szépen vendégeinknek ezt a tartalmas napot!

pályao pályao2 pályao3


Mesés délelőtt (2018.11.21.)

Az elsősök és a másodikosok ismét hivatalosak voltak a Nagykónyi Óvodába. Sikli László mesemondó várta őket Aranyossal és Kisordassal...

Mese


Szakmavilág (2018.11.19.)

A 8.osztály ma ellátogatott a Szakmavilág című roadshow tamási állomására. Egy rövid tájékoztató után a gyerekek bemehettek a kamionba, ahol segítőik VR szemüveget adtak rájuk és elvitték őket a szakmák virtuális világába. Nyolc percen keresztül egy általuk kiválasztott szakmát gyakorolhattak. Sokuk szerint elképesztő és szédítő is volt egyszerre ez az élmény. Várakozás közben az erdészettel és vadgazdálkodással kapcsolatos feladatokat oldottak meg diákjaink. Élményekben gazdagon és rengeteg ajándékkal tértek haza nyolcadikosaink.
sz1 sz2 sz3


Méhészeti bemutató (2018.11.16.)

Ezen a napon a méhészeti bemutatót tartott Neumayer István a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

1 2 3 4
Kutya terápiás foglalkozás

A Nagykónyi Óvoda meghívására kutya terápiás foglalkozáson vehettek részt iskolánk első és második osztályos tanulói. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Türelmet, toleranciát tanulhattak a nagyon kedves Saci nevű német vizsla kutyustól és gazdájából Csík Anikótól, akik a Csiga-Biga Alapítványtól érkeztek.
Nagyon szépen köszönjük ezt a nagyon kivételes lehetőséget!

kt1 kt2 kt3


Kuruc Melodárium (2018.11.12.)

Nagy Csaba tárogatóművész látogatott el iskolánkba a délelőtt folyamán. Rendhagyó iskolai óra keretében mutatta be a hangszert és korát.

1 2


Magyarország-Észtország válogatott labdarúgó mérkőzés (2018.11.15.)

A Tamási Lajos Általános Iskola Bozsik programban részt vevő tanulói a tegnapi nap folyamán Budapesten, a Groupama Arénában jártak, ahol élőben tekinthették meg a Magyarország-Észtország válogatott labdarúgó mérkőzést. A gyerekek végig buzdították a magyarokat, akik végül 2:0-ra nyertek. Többeknek ez volt az első , hogy stadionban labdarúgó mérkőzést látott. Hatalmas élmény volt mindenki számára.

1 2 3


OTP Bank Bozsik-program (2018. 11.05-09.)

A Tamási Lajos Általános Iskola Bozsik programban résztvevő gyermekei a héten Iregszemcsén jártak, ahol a labdarúgás jegyében töltöttek el örömteli órákat. A mérkőzéseken ügyesen, lelkesen játszottak a gyerekek, sok gólt szereztek, a végére kellemesen elfáradt mindenki.
Hétfőn a felsős lányok játszottak, majd szerdán az I., csütörtökön a II., pénteken a IV. korcsoportos fiúk mérték össze tudásukat környező iskolák csapataival.

1 2 3


Szakmabemutató

A Vályi Péter Szakképző Iskola tanárai, szakoktatói és diákjai tartottak szakmabemutatót.
A hetedik és nyolcadik osztályosok betekinthettek a különböző szakmákba, mint például vendéglátás, szakács, kereskedelem, lakatos.

1 2 3


Csibeavató

2018. október 10-én iskolánkban megrendeztük a most már hagyománnyá vált a Csibeavatót, ahol az első osztályosok megmutathatják milyen ügyesek és ünnepélyesen esküt tettek szüleik és diáktársaik előtt.csa1 csa2


2018. 09.28. Magyar Diáksport Napja

Iskolánkban megrendezésre került a Magyar Diáksport Napja, ahol több helyszínen próbálhatták ki a gyerekek magukat: kötélhúzáson, biciklizésben, célbadobás, futás és mindenféle ügyességi játék és sort kerítettünk a sportágválasztóra is. (Kerékpár, súlyemelés, ugrókötél, labdarúgás)

mds1 mds2 mds3 mds4

2018.09.17-19. Erzsébet tábor

Szeptemberben is lehetősége volt iskolánknak, hogy részt vegyen az Erzsébet táborban. A tábor szeptember 17-19-ig tartott, helyszíne Zánka volt.
Programjaink közt szerepelt:
1. nap - Hadtörténeti park, strandröplabda, gyerekdisco
2. nap - Balatonon sétahajózás, trambulin, táncház

1 2 3

A Magyar népmese hete
A Magyar népmese hete a tamási Könnyű László Városi Könyvtárban került megrendezésre. Iskolánkból minden osztály részt vett, ahol különféle interaktív játékos foglalkozások voltak.

Anyák napja (2018.05.07.)

anyakn2


Alapítványi Est (2018.04.13.)

 

alapitvanyi


Locsolás (2018.03.28.)
Az első osztályos fiúk sok helyen voltak locsolni a településen. Jártak az oviban, önkormányzatnál, COOP boltban, főzőkonyhán, minden osztályban és az iskola minden dolgozóját is meglocsolták.

Locsolas


Látogatás az óvodában (március 26.)
2018.március 26-án az óvónénik meghívásának eleget téve,az 1.osztályosok meglátogatták régi óvodájukat. Az 1.osztályosok és a leendő első osztályosok húsvéti fészket készítettek, majd az udvaron elrejtett nyuszis képeket keresték meg, jutalmul pedig csokitojással megtöltött kosárkát kaptak. Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, lesz folytatás!

 

oviban


Parafrázis
Parafrázis 2018. Országos Festészeti Verseny döntőbe jutott alkotás: Mészáros Dominika Felkészítette: Kocsis-Szabó Eszter

 

Parafrazis


Suliváró (2018.03.24.)
Iskolánkban megrendezésre került a suli-váró nap. Jöttek értényi és kónyi ovisok egyaránt. Sok színes programmal vártuk őket: németes csoport és ugrálókötelesek műsora, interaktív játékos vetélkedő , kézműves foglalkozások és körjátékok. A napot palacsinta-partyval zártuk.

 

sv3


Csipike Gyermekszínház - Pom Pom meséi (2018.03.23)

 

Csipike


Mesedélután (2018.03.23)
Két rajzfilm - a Magyar népmesék sorozatból - közé ékelt mulatságos mesék az 1-4 osztályosok előadásában. A bemutató egyben válogató is volt az áprilisban lebonyolítandó tamási kistérségi versenyre.

 

md


Úszás (2018.03.21.)
Alsós tanulók úszás oktatáson, majd a jól megérdemelt szabadidős programon

 

uszas


Március 15.

 

03151


Ugrókötél (2018.03.09.)
Tolna megye
I/B kcs.lány
1. Szaka Loretta Laura

II/B kcs lány
4. Gomán Dorina Alexa

III/B kcs lány
1. Lakatos Debóra Renáta
4. Papp Kincső Luca
9. Orsós Katalin

IV/B kcs lány
3. Papp Léna Adél
4. Szép Kata

Tolna megye páros
II/B lány
2. Szaka Loretta Laura - Gomán Dorina Alexa

III/B lány
1. Balaskó Lili - Lakatos Debóra Renáta
2. Orsós Katalin - Erdei Hanna

Tolna megye Formáció
III/B kcs
1. Lakatos Debóra Renáta - Papp Kincső Luca - Papp Léna Adél - Szép Kata

GRATULÁLUNK! ÜGYESEK VOLTATOK!

 

uk


Diákolimpiára való készülés (2018.03.09.)
Diákolmpiára való készülés Béla bácsival és tanítványaival

 

do1


Mézescsupor rajzpályázat
Iskolánk 2. osztályos tanulója Gyalus Gergő a Mézescsupor országos rajzpályázaton díjat nyert rajzával, ahol a méhek életét rajzolta le. 500 rajz közül 32 díjazott lett. Felkészítette: Hati Eszter .

 

mezescsupor


Farsang (2018.02.14.)
Iskolánk alsós tanulói farsangi délutánon vettek részt . A 2. és 3. osztályos tanulók egy kis műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Majd a gyerekek felvonultak jelmezeikben, a bátrabbak verset is mondtak. A délután játékos vetélkedővel folytatódott , ahol a Tanodás gyerekek állomásokon különböző ügyességi feladatokkal várták őket. 6 állomás volt, amin ha jól teljesítették a feladatot pecsétet kaptak. Aki összegyűjtötte az összes pecsétet, beválthatta finom csokikra. Az óvodások is részt vettek a délutánon. Volt székfoglaló, arcfestés , zsákbamacska és seprűtánc is. Mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük a szülőknek a sok süteményt és üdítőt , valamint a Tanodásoknak is a közreműködést !

 

Farsang1 Farsang2


Színházban jártunk Kaposváron (2018.02.13.)
1. és 2. osztályos tanulóink ellátogattak Kaposvárra az Agorába, ahol a Hófehérke és a hét törpe című balett előadást nézték meg. Nagyon tetszett nekik.

 

Kaposvar


Színművészeti vizsga (2018.02.09.)
2018.február 9-én félévi vizsgát tett a színművészeti csoport. A vizsgán színdarabot adtak elő a gyerekek, majd prózában, énekben és táncban is megmutatták a tehetségüket. Markovics Gábor az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Hegedűs Márta igazgatóhelyettes értékelték a gyermekek előadását.

 

szm1 szm2


Elsősök a Szent Iván Patikában (2018.01.24.)

 

gyogyszertar

 


Karácsonyi műsor
1 2 3


Manó Rádió (2017. 12. 4. és 11.)
1 2


Karácsonyi vásár (2017.12.14.)

Minden évben megrendezésre kerül a karácsonyi vásár, ahol a gyerekek, pedagógusok által készített díszeket és egyebeket lehetett vásárolni.1 2 3


Pécsi Kamaras​​​​​​zínház (2017.12.11.)

Harmadik és negyedik osztályosok színházlátogatást tettek, ahol a Mumus című előadást nézhették meg. 


Mikulás műsor (2017.12.06.)

Iskolán színművészetisei több helyre is elmentek és elvitték Mikulás műsorukat. Voltak Újiregi Gesztenye Óvodában, Nagykónyi óvodában, Érténybe is jártak és a nagykónyi iskola alsó tagozatosainál is jártak. 


 

 

Rendőrségi előadás (2017.12.07.)

Rendőrségi előadás volt az iskolánkban, ahol az alsósoknak a helyes viselkedési norma volt a téma, a felsősöknek pedig a drog, alkohol és dohányzás. Köszönjük : Szalai Ágnes - Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadó, Keszlerné Sándor Anett - áldozatvédelmi munkatárs, Papp Zsolt - r.ftőrm.


Nyílt nap (2017.11.30.)
1 2 3


Adventi gyertyagyújtások
1 2 3 4


Béri-verseny (2017.11.16.​​)

Iskolánk 8. osztályos tanulói idén is meghívást kaptak a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégium által rendezett Béri-versenyre. A verseny célja, hogy a diákok az érettségi vizsga szellemének megfelelő erőpróbát tegyenek.
Ez évi versenyük témája: Magyar találmányok. Két csapatot indítottunk. Az Agymanók csapat a humán modulra jelentkezett, magyarból és történelemből tettek számot tudásukról. 3. helyezést értek el. A csapat tagjai: Balogh Zsanett, Papp Léna Adél, Szép Kata.
A Transzformersz csapat közgazdasági modulból, történelemből és matematikából írt tesztet. Ők is 3. helyezettek lettek. A csapat tagjai : Farkas Attila Bence, Kalányos Róbert, Poszpisch Kristóf,
Gratulálunk a diákoknak!

1


Ovisok jártak nálunk (2017.11.29.)
Ismét ellátogattak hozzánk az értényi és a nagykónyi ovisok. Először zenés bemelegítésen vettek részt, majd 4 vegyes csapatot alakítottunk és sorversenyen mérhették össze ügyességüket az ovisok.A végén egy kis tánccal búcsúztunk egymástól.
Minden ovis aranyérmet kapott a részvételért.
1 2 3


Körzeti szavalóverseny (2017.11.22.)

Osvát Erzsébet és Szabó Lőrinc műveiből választhattak a gyerekek. Mindenki nagyon ügyesen szerepelt. Hamulecz Zsófia harmadik helyezést ért el.

1 2


Jótékonysági Zenés Est az Iskoláért (2017.11.17.)
Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képesek. Ezen társulások tagjai azok, akik nem a világ/ország megváltását tűzték ki célul maguk elé, hanem csak a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, munkahelyüket, gyermekeik intézményeiben folyó munka szervezésében részt venni, és jobbá tenni.
Ezen megfontolásból rendeztünk Jótékonysági Zenés Estet az iskoláért 2017. november 17-én, pénteken 18 órai kezdettel. Első alkalommal került megrendezésre az est, melyet Ékes László nagylelkű felajánlása indított el. Zenésztársaival (Fehér Attila, Dr. Kovács Zoltán, Krem Gábor, Neumayer János, Pech Tibor) arra vállalkoztak, hogy időt, fáradságot nem kímélve jótékony céllal végig zenélik az estét.
A rendezvényen a tagintézmény vezetője Kocsisné Németh Mónika beszédében mondott köszönetet mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez jelenlétükkel, támogatásukkal, majd az iskola színművészeti szakkörös tanulói zenés-táncos műsort adtak elő. Felkészítőjük: Béregi Hajnalka és Bogdán Ágnes voltak. Az est folyamán befolyt összeget az iskolában tanuló gyermekek javára, kinti játékok vásárlására kívánjuk fordítani. Orbán Krisztián, aki eddig is sokat támogatta az iskolát, felajánlotta, hogy a befolyt teljes összeget megduplázva támogatja az intézményünket. Az est sikeresen zárult, mindenki jól érezte magát és szép eredménye lett.
2 3


Pályaorintenációs nap (2017.11.10.)

Pályaorientációs nap volt iskolánkban. A 2. és a 6. osztályos tanulóink 3 különböző programon vehettek részt.

 

 

1. Foglalkozásokat kellet kitalálniuk mutogatás segítségével. A gyerekek átváltozhattak kovácsnak, mozdonyvezetőnek, orvosnak, kozmetikusnak stb.

2. Ellátogathattak egy kónyi tehén telepre , ahol a gazda körbevezette őket és bemutatta az ezen fajta gazdálkodás munkásságait. Miután megnézték a gazdaságot, egy kis mókára is jutott idő.

3. Neumayer István előadásának lehettek részesei, ahol a méhek varázslatos világát ismerhették meg. Befejezésül megkóstolhattak 3 különböző mézet.

5 1 2 3 4


 

 

Határtalanul (2017.10.24-27.)
3 2 1


2017. október

Agrár Szakképzés Napja (2017.10.05.)
8 tanulóval látogattunk el Palánkra a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnáziumba, ahol pék, rendészeti, mezőgazdasági, állattenyésztő, húsfeldolgozó szakmákba nyerhettek betekintést a gyerekek.

Szüreti (2017.10.07.)
Iskolánk diákjai és tanárai is részt vettek a szombati szüreti felvonuláson.

Közös délelőtt az ovisokkal (2017.10.17.)
Iskolánkba ellátogattak a kónyi és az értényi nagycsoportos ovisok. Az udvaron mondókás körjátékokat játszottunk, majd kézműves foglalkozáson vettek részt.

Október 23. (2017.10.20.)

Tamási Lajos Nap (2017.10.20.)
Ez a nap mozgalmas volt. Először a rajzversenyre érkezett munkákat zsűrizték. Aztán szavalóverseny vette kezdetét. Közben vetítés is volt a Szabadság, szerelem című 56'-os témájú filmet nézhették meg a gyerekek. Reggel fél tízkor kezdődött az október 23-ai megemlékezés. Ezt követően vegyes csapatok alakultak és az iskola falain kívül ügyességi, az iskola falain belül pedig műveltségi vetélkedők voltak. Délután kettőkor kezdődött iskolánk névadó ünnepsége, ahol a névadó, Tamási Lajos lányai Tamási Anna és Tamási Julianna fedték fel iskolánk névtábláját. Koszorút helyeztek el az iskola falán tavaly elhelyezett emléktáblánál.

Úszás
Iskolánkban idén is folyik az úszásoktatás.

[ Képek
M5 tv Ismerd meg című játékos vetélkedő

Iskolánk 4 fős csapata jelentkezett az M5 tv Ismerd meg című játékos vetélkedőjére, ahol egy visegrádi csapattal mérhettük össze tudásunkat. Mindegyik csapatnak a Holnap tali! című sorozat szereplői közül lett választva a csapatkapitánya. A csapatnevünk Agymanók, játékosaink: Papp Kincső, Stanyó Tamara, Ignàcz Dorina és Horváth Márk. Felkészítő tanáruk Hati Eszter.

Az izgalmas vetèlkedő forgatása az MTV stúdiójában történt Budapesten, ahova szurkolókat is vittünk, természetesen tanulóink közül.

A játék nagyon szoros volt.

A műsort az M5 televízió csatornáján láthatják október 1-én vasárnap reggel 9 órakor.

1 2 3 4 5

Határtalanul

A Határtalanul pályázat támogatásával iskolánk 16 tanulója és 2 pedagógusa vehet részt októberben egy 4 napos erdélyi tanulmányi kiránduláson.

hatartalanul_logo1


Tanévnyitó (2017.09.01.)

Az első osztályosok iskolatáskát kaptak (2017.09.05.)

A Nagykónyi Önkormányzat megajándékozta elsőseinket. A gyerekek nagyon örültek a táskáknak és a tolltartóknak. A képek önmagukért beszélnek.

i1 i2 i3 i4 e1 e2 e3 e4


Tanévzáró (2017.06. 20.)

Hat tanuló kitűnő eredménnyel zárta az évet. 36 diák kapott munkája elismeréseként oklevelet vagy jutalomkönyvet. Kiosztottuk az Orbán Gyula Ösztöndíjakat, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Nagykónyi Község Önkormányzata által felajánlott utalványokat.

"Június volt, s ujjongtunk, nincs tovább,

Most gyertek szabad mellű örömök

S pusztuljatok bilincses iskolák."

22 23

 

 

Zöldnap (2017.06.14.) ,Ballagás (2017.06.17.)

"A szárny megnõtt üresen áll a fészek

Csak álom volt a szép diákvilág

S mint a fecske alkonyati szélben

Ma szárnyat bont egy sereg diák."

(Ady Endre)

[képek]


Elsősök osztálykirándulása (2017.06.14.)

Június 14-én az 1. osztályos tanulóink Budapestre látogattak. 3 programon vettek részt.

Elsőként városnéző sétahajózáson vettek részt a Dunán, ahol a város más látószögből szemlélhető, így az újdonság, sőt a felfedezés élménye is megadatik a hajókázóknak. A magyar nyelvű, gyermekeknek szóló headset-es idegenvezetésnek köszönhetően a gyönyörű látvány mellett rengeteg új és érdekes ismeretekkel gazdagodott a csoport. A gyermekek megismerhették a főváros két partjának történelmi szépségeit, emlékeit és egyedülálló világörökségi panorámáját. Majd ellátogattunk a Minipoliszhoz, ahol eléjük tárult egy miniváros, egy olyan valódi , élethű környezet a gyermekek méreteire szabva, ahol kipróbálhatják a számukra elérhetetlen "felnőttes" dolgokat. A Mini-világban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lesz az apróságokból fodrász, bolti eladó, autószerelő, televíziós műsorvezető vagy épp postás.

Végül Siófokon fagyizással és játszóterezéssel zártuk a napot.

Mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

Kísérő tanárok: Kocsisné Németh Mónika, Hati Eszter

[Képek]


OTP Bank Bozsik-program labdarúgó torna, Iregszemcse(2017.06.13.)

Második korcsoport 2. helyezést ért el.

Harmadik korcsoportban 1. helyet szereztük meg.

A negyedik korcsoportban 2. helyen szerepeltünk.

Nagyon ügyesen játszott mindenki! Hajrá 'Kónyi!

7 8

Hetedikesek osztálykirándulása (2017.06.12.)

A 7. osztályosok Budapesten jártak a Közép-Európa egyik legnagyobb tengeri akváriumát is bemutató Tropicarium-Óceanáriumban. Az egzotikus állatkertben aligátorokat, hüllőket, kétéltűeket, majmocskákat, cápákat, rájákat, ízeltlábúakat, apró szabadon repkedő madarakat, és sok száz színpompás halfajt láttak a gyerekek egészen közelről. Nagy sikere volt a rájasimogató medencének. Délután az osztály látogatást tett a balatonszéplaki fordított házban. A kétszintes családi ház attól olyan különleges, hogy kívül és belül is a feje tetején áll a világ. Ha belépünk, meglátjuk, hogy a berendezés a megszokott, csak éppen fordítva látjuk.4 6

 

Szerenád (2017. 06.12.)

Hétfőn a 8. osztályos tanulóink szerenádot adtak kedves tanáraiknak. Meglàtogatták Laci bácsit, Adél nénit, Inci nénit, Judit nènit, Kata nènit és a polgàrmester urat is. Mindenki nagyon jól érezte magát :)

1 2

Groupama Aréna, Fradi-Vasas meccs (2017.05.31.)

Az OTP Bozsik Programban résztvevő tanulók közül hét tanulót neveztünk a Bozsik Bajnokok csapatába. Poszpisch Kristóf bekerült a nyugati válogatott csapatába. Május 31-én mérkőzött meg egymással a nyugati és a keleti válogatott, amit a fennmaradó hat tanuló egy-egy kísérővel a Groupama Arénában megtekinthetett. Ezután pedig a Magyar Kupadöntőt is megnézhették.

19

Ballagó osztályunk tablója

Hajdú-Bihar Megyei TIT országos levelező versenye (2017. június)

2016. októberében vágott bele három tanuló: Lakatos Debóra, Pap Kincső Luca, Tösmagi Rebeka az egész éven át tartó 6 fordulós országos levelezős versenyre rajz tantárgyból. Kitartásuk és lelkesedésük meghozta eredményét, mely során:

Pap Kincső Luca 3 helyezett

Tösmagi Rebeka 4. helyezett

Lakatos Debóra 5. helyezett lett az 5. osztályosok között.

Ezúton is gratulálunk nekik!

15 16


SULI-GURU BT. Országos levelezőverseny (2017.06.07.)

Matematika

1. Hamulecz Zsófia

2. Szaka Loretta

3. Kovács Zalán

9. Gomán Dorina

10. Horváth Lajos Károly

11. Kimmel Tamás János

 

Zümi kalandjai

3. Orsós Levente

4. Kovács-Kacsó Zsombor

4. Orsós Eszter

 

Matematika

11. Szabó Mirabella

13. Tösmagi Máté

17. Orsós Bence

17. Ignácz Droina

17. Mészáros Dominika

17. Kiss Martin János

 

Magyar nyelv és irodalom

4. Szaka Loretta

5. Hamulecz Zsófia

7. Balogh Brigitta

13. Orsós Márk

 

Környezetismeret

13. Orsós Klaudia

14. Gyalus Zoltán Gergő

15. Kimmel Tamás János

 

Angol nyelv

12. Orsós Virág

15. Kassai Melodi

 

Ötödikes osztálykirándulás (2017.06.02.)

Az 5. osztályos tanulók ellátogattak Sümegre. Először egy lovagi tornát nézhettek meg, majd a várat is. Mindenki nagyon jól érezte magát, és csodás élményekkel gazdagodtak.

10 11

Író-olvasó találkozó, Tamási (2017.06.06.)

 Június 6-án a Tamási Városi Könyvtár szervezésében iskolánk 4. osztályos tanulói író-olvasó találkozón vehettek részt Sazbó T. Anna író, költő, műfordító nővel. A könyvtár által kiírt három fordulós olvasópályázat eredményeként a 4 résztvevő csapat közül 2 jutott be erre a meghívásos rendezvényre.

Gratulálunk az eredményeikhez!

9

Fenntarthatósági hét nyertes csapatainak jutalma (2017.06.07. és 09.)

A fenntarthatósági héten tartott vetélkedő első három helyezett csapata a Tamási Termálfürdőbe nyert belépőt.

[Képek


Hatodikosok osztálykirándulása (2017.05.09.)

A hatodik osztály egy kisebb gyalogtúra után, közösen paprikás krumplit főzött, amelyet jóízűen el is fogyasztottak. A gyerekek fociztak, tollasoztak és a fák árnyékában pihenték ki a tanév fáradalmait.

 [Képek]

KIHÍVÁS NAPJA ÉS GYEREKNAP (2017.05.31.)

Az eredetileg „ Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt.

Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon.

Cél a mozgásgazdag életmódhoz, a rendszeres sporthoz való kedvteremtés. Mi egybefűztük a két a eseményt és sok mozgásos, versenyzős, ügyességi játékon vehettek részt a diákok, miközben megédesítettük a gyerekek napját jégkásával, vattacukorral, popcornnal, fagyival. A nap eredményeként 192 induló iskola és óvoda közül iskolánk az előkelő 15. helyet szerezte meg. :)


 

Madarak és fák napja (2017.05. 29.)

Madarak és fák napi programok színesítették a diákok hétfői napját a Nagykónyi Általános Iskolában. A délelőtti órákban került megrendezésre a tanulók által kedvelt akadályverseny, amelynek állomásai az iskolán belül és kívül helyezkedtek el. A falu lakossága is láthatta, ahogyan a gyerekcsapatok összemérték tudásukat és ügyességüket a természetismeret témakörében. Volt versírás, „fiókaetetés és itatás”, „fiókamentés”, „tojáshordás”, „kukachúzó verseny” és madárfelismerés is. A délutáni eredményhirdetés és jutalmazást követően a nap az iskolai focicsapatok versenyével zárult.

[ KÉPEK


Nagy Digitális Kaland, Székesfehérvár (2017.05.26.)

A verseny országszerte több helyszínen, de egy időpontban, május 26-án 14:30-kor indult több, mint 2000 résztvevővel. A 3 fős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak egy órája volt, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal kapcsolatos izgalmas, játékos küldetést online teljesítsék. Idén egy csapatot indítottunk, Gépfüggők névvel. Derekasan helytálltak, a feladatokat teljesítették.
A csapat tagjai: Szép Zoltán, Németh Márk Dániel, Tiborcz Rita.
Jövőre is ott leszünk! 

digitalis digi

II. Iregi népdaléneklési verseny(2017.05.26.)

Szépen szerepeltek a nagykónyi általános iskolások a 2017. május 26-án rendezett II. Iregi népdaléneklési versenyen. A jó hangulatú vetélkedőre megyénk több iskolájából érkeztek tanulók. A négy életkori kategóriában az alsóstól a felnőttekig hallgathatott meg a közönség és a zsűri énekeseket. A versenyzők először egy kötelező népdalt adtak elő Bartók Béla felsőiregi gyűjtéséből, majd egy szabadon választott népdalt énekeltek el. A verseny végén a zsűri arany, ezüst és bronz kategóriákban díjazta a legjobbakat. A nagykónyi csapatból Rőth Cintia Roxána arany, Rőth Barbara ezüst, Tiborcz Rita ezüst és Stanyo Tamara bronz minősítést ért el. Felkészítő tanáruk Aczélné Tili Debóra. Gratulálunk a versenyzőknek!

(A nagykónyi csapat tagjai: Rőth Roxána, Rőth Barbara, Hamulecz Zsófia, Stanyo Tamara, Tiborcz Rita)

nepdalenekv

Szakma Sztár Fesztivál 2017.05.25.

Az érdeklődő iskolák diákjai egy napos szakmai kirándulás keretében ingyenesen vehettek részt a rendezvényen. Iskolánkból a hetedikesek közül hat tanuló vett részt a szakmai tárlatvezetésen, valamint az egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket. 

szakmasztar

Tanév 2016/2017

 Évnyitó 2016/2017 tanév

1 2

 Labdarúgó Diákolimpia Városkörnyéki Forduló IV. korcsoport 2017.ápr.04.

Nagykónyi - Simontornya 14 : 0

Nagykónyi - Tamási 9 : 4

Nagykónyi - Gyönk 2 : 7

Nagykónyi - Hőgyész 4 : 3

3

Húsvéti készülődés az iskolában

4

III. krocsoport (2017.04.11.) Simontornya

Eredményeink:

Nagykónyi - Gyönk 2:2

- Simontornya 2:2

- Hőgyész 1:5

- Tamási 2:3

Végeredmény: IV. hely

5 6

 Locsolás

7

8

9

Az első osztályos fiúk bejárták az egész iskolát és környékét, hogy minden leányzót, hölgyet meglocsoljanak.Többek között a Coop boltban,Nagykónyi Idősek Házában, Nagykónyi Község Önkormányzatánál és Nagykónyi melegítő konyha dolgozóinál is voltak.

Fenntarthatóság hete (2017.04.25.)

12 11

 Bozsik Bajnokok (2017. április)

14

Iskolánkból Poszpisch Kristóf pályázat útján bekerült a OTP Bozsik Bajnokok nyugati válogatottjába.

 II. Iregszemcsei Néprajzi Vetélkedő (2017. május 04.)

Nagykónyi, Tamási és Iregszemcse általános iskoláinak néprajzi vetélkedője, immár második alkalommal. Iskolánkból 7. osztályos tanulók vettek részt az eseményen. A zsűriben Agócs Gergely (!). Fényképek:Drávecz Fotó

15

Nagykónyi Idősek Háza - Anyák napi műsor (2017. május 8.)

A Nagykónyi Idősek Házában köszöntötték diákjaink anyák napja alkalmából az időseket és az ott dolgozókat.

16

Anyák napja (2017.05.9.)

17 18

Kis detektívek a nagykónyi iskolában(2017. 05.10.)

Kovács Attila (Holden Rose), gyerekeknek szóló detektív regények írója tartott interaktív előadást az alsósoknak. Ezt követően pedig érdekes, a témához kapcsolódó, több állomásos vetélkedőn vettek részt.

19 20 22

Köszönet az előadónak, a helyi Polgárőr Egyesület elnökének és a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak! :)

Würtz Ádám emlékverseny (2017.05.12.)

Két tanuló vett részt a versenyen iskolánkból, Papp Kincső Luca és Orsós Klaudia. Három óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a rajzokat. Kincső 2. helyezést ért el, Klaudia emléklapot kapott. Mindketten nagyon ügyesek voltak.

23 22

Iskolai népdaléneklési verseny (2017.05.12.)

Iskolánkban népdaléneklési verseny volt. Minden résztvevő nagyon ügyesen szerepelt. A verseny eredményeként hat tanuló jutott tovább és van lehetősége megmutatni tudását az iregszemcsei versenyen május 26-án. Továbbjutók: Hamulecz Zsófi (1.o.), Rőth Barbara (3.o.), Rőth Cintia Roxána (5.o.), Stanyo Tamara (5.o.), Szaka Loretta (1.o.), Tiborcz Rita (5.o.)

26

27.,28. Kis Iskolák Sportversenye fiú labdarúgás I-IV. korcs(2017.05.19.)

Őcsény-Nagykónyi 2:1 (góllövő: Orsós Szabolcs)

Nagykónyi-Tevel 3:5 (góllövő: Orsós Szabolcs)

27

 Bűvösvölgy (2017.05.19.)

Budapesten, Bűvösvölgy médiaértés-oktató központban jártunk, ahol a gyerekek betekintést nyerhettek, kipróbálhatták az újságszerkesztést, a hírbemondói szerepet, időjárás jelentést készíthettek, rövid filmjelenetnek lehettek szereplői, valamint kis nyomozásban is részt vehettek, ahol a nyomokat mobiltelefonok rejtették.

34 29

4 hónap hírei

Szepetember 1-jén iskolánkban is megkezdődött a 2016/2017-es tanév.
Sikerekben gazdag tanévet minden diákunknak, pedagógusnak! Az idei, 2016-2017-es tanévben az 1. osztályos tanulók új iskolatáskát, tolltartót, és a teljes füzetcsomagot is megkapták a Nagykónyi Önkormányzat jóvoltából. Köszönjük szépen az 1. osztály nevében is a segítséget!


Az idei szüreti felvonulás igazán jó hangulatban telt., iskolánk tanulói és pedagógusai közreműködésével. 

szuretif


Iskolánk október 21-én megemlékezett az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról.Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki megjelenésével megtisztelte műsorunkat!

okt23

 


 A Nagykónyi sportpályán hat csapat, két korcsoportban mérte össze erejét.Vendégeink voltak: Iregszemcse, Regöly és a Tamási gimnázium csapatai.

Eredmények:

II.korcsoport:

Regöly-Iregszemcse: 0:3
Iregszemcse- Nagykónyi: 0:2
Nagykónyi- Regöly: 7:1

Végeredmény:

1. Nagykónyi
2. Iregszemcse
3. Regöly

Gólkirály: Orsós Bence (Nagykónyi) 4 góllal
Gólszerzőink még: Kiss Martin és Rőth Márk 2-2 góllal, Papp Regő 1 gól.

IV. korcsoport:

Nagykónyi-Tamási:5:1
Tamási-Iregszemcse: 5:1
Nagykónyi-Iregszemcse: 3:1

Végeredmény:

1. Nagykónyi
2. Tamási
3. Iregszemcse

Gólkirály: Orsós Szabolcs (Nagykónyi) 6 góllal
Gólszerzőink még: Orsós I. Balázs és Kalányos Róbert 1-1 góllal.
A csapatok Pálinkás Judit igazgatónőtől vették át az okleveleket és a serlegeket.
Folytatás következik jövőre!
Hajrá, Nagykónyi!!! :)

focisapat


2016. november 28-án meggyújtottuk iskolánk adventi koszorúján az első gyertyát. A gyertyagyújtást a gyerekek műsorukkal színesítették.
2016. december 5-én meggyújtottuk a 2. gyertyát is, iskolánk adventi koszorúján.
Ez alkalommal is ünnepi műsor kísérte a gyertyagyújtást.

advenrt


Iskolánkba is ellátogatott a Mikulás.Mindenki kapott ajándékot, kis meglepetést, aminek nagyon örültek a gyerekek!

 

2016. december 6-án iskolánk tanulói ellátogattak a Mikulás házába.Persze, senki sem távozott ajándék nélkül!

mikulanal

Idén Mikulás-műsorunkat elvittük több óvodába is. Jártunk Nagykónyiban, Értényben, Koppányszántón, Újiregben és Fürgeden. Az óvodásokat egy rövid kis műsorral, és egy kis ajándékkal is megleptük. Mindenhol nagy szeretettel és örömmel fogadtak minket! 

1. osztályos tanulóink Mikulás partit tartottak. Mindenki nagyon jól érezte magát :) 


2016.november 18-án iskolánk Alapítványi Estet tartott, ahol diákjaink színes produkciókkal szórakoztatták a közönséget!

A műsort bál követett, ahol minden résztvevő nagyon jól szórakozott!
Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget, és a támogatást!

2016. decembe 9-én Értényben is bemutattuk az Alapítványi Műsorunkat. 

alapitvany_erteny


2016. december 6-án iskolánk 5. és 6. osztályos tanulói ellátogattak a Vályi Péter Szakiskolába, ahol betekintést nyerhettek és kipróbálhattak néhány szakmát, mint például a bolti eladót, és különféle fémipari szakmákat.

Ezentúl pedig egy kis karácsonyi kézműveskedésben is részt vettek.

Nagyon jól érezték magukat, tetszett nekik minden, amit láttak!

 

 


A Magyar Sport Napja alkalmából egész napos sportolásban volt részük iskolánk tanulóinak.2016 m-es futással kezdtünk, majd különböző akadály-,és ügyességi versenyen vehettek rész a tanulók.A nap egy focimeccsel zárult Értényben, Nagykónyi játszott Értény ellen.

msportnap

 


 

Ünnepek márciusban

Március 15.

2016. március 11-én a iskolánk tanulói műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es eseményekről.

A műsorban tanulóink mellett néhány pedagógus is részt vett, színesítve ezzel a műsort.

Palánta- Húsvét

Jézus keresztre feszítéséről és feltámadásáról hallottak tanulóink. Valamint a húsvéti tojás hagyományairól

A műsor végén minden gyermek egy cd-t, és egy kreatív foglalkoztató füzetet kapott fejlesztő feladatokkal.

Úszásoktatás

2. félévtől megkezdődött tanulóink úszásoktatása Tamásiban. a strandon.

Az 1. osztályosokkal kezdtük, majd sorra kerül iskolánk összes évfolyama.

Egy osztály kb.2-3 alkalom után már elsajátítja az alapokat.

A gyerekeknek minden alkalommal hatalmas élmény, nagyon élvezik, szeretik! :)

P1010069

 

Mesemondóverseny 2016

Az idei mesemondóversenyen a székely népmesék közül választottak tanulóink.

1-4. osztályos tanulóink vettek részt a versenyen.

A versenyt a székely nép rövid történetével, székely viccekkel, és székely népdallal színesítettük. A versenyt a székely himnusszal kezdtük, melyet Poszpisch Nóra 8. osztályos tanulónk adott elő hangszeren.

Az 1-2. osztályos korcsoportban 1. helyezést ért el: Orsós Lajos 2. osztályos tanuló.

A 3-4. osztályos korcsoportban 1. helyezést ért el: Orsós Virág 4. osztályos tanuló.

A helyezést elért tanulóink közül választják ki a tanítók azokat, akik Tamásiban képviselik iskolánkat.

Gratulálunk a résztvevőknek, és sok sikert a továbbjutóknak!

 

Iskolába hívogató...

Iskolába hívogató népszokással keresték fel a leendő elsősöket Nagykónyiban és Értényben

 

A Gergely járásként ismert népszokás felelevenítésével toborozta a leendő elsősöket a Tamási Általános Iskola Nagykónyi Tagiskolája. A gergelyezőket mindenütt örömmel fogadták a megilletődött apróságok, akiket korábban már az óvodában is felkerestek a tanítónénik.

 

A régi hagyomány szerint minden évben március 12-én, Gergely napján jártak körbe a faluban a jelmezes gyerekek. Idén a Nagykónyi Tagiskola negyedik osztályos tanulói is felkerekedtek és tanáraik kíséretében meglátogatták a nagykónyi és értényi családokat. Énekkel, dobszóval, verssel, hívogató szavakkal invitálták a még óvodás gyerekeket az iskolapadba, majd saját készítésű süteménnyel, apró ajándékkal, ügyességi játékokkal kedveskedtek a kicsiknek. A családok szíves vendéglátással fogadták az érkezőket, és örömmel vették át az iskola áprilisi nyílt napjára szóló meghívót is.

20160317_163306 20160317_163330 20160317_165038 20160322_162207 20160322_162455 20160322_165402

 Tamási, 2016. március 23.

 

Kiállításmegnyító 2016

Tavasz, nyár, ősz, tél címmel kiállítás megnyitót tartottunk a Művelődési Házban.

A kiállításon a Nagykónyi Iskola alsós és felsős diákjainak munkái tekinthetők meg.

A kiállított darabok Illés Orsolya által vezetett kézműves foglalkozásokon készültek.

A kiállítás február közepéig megtekinthető a Nagykónyi Művelődési Házban.

 [ képek ]

Farsang 2016

2016. február 12-én farsangi ünnepséget tartottunk Nagykónyiban, a Művelődési Házban.

Nagyon sok beöltöző gyerek, zene, tánc színesítette a délutánt.

[ képek

 

Kisze nap 2016

Az értényi ovisok és a Nagykónyi iskolások 2016. február 12-én, péntek délelőtt útnak indultak, hogy elűzzék a hideget és hívják a tavaszt.

A téltemető-tavaszváró ünnep lényege a tél s vele együtt a hideg, a gonosz erők, a betegségek elűzése volt.

A megszemélyesített telet, ami egy szalmabábú volt, elégettük.

[ képek

Iskolai ünnepek decemberben
  • Osztálydíszítés
2015. december 7-11 között az osztályok feladata osztálytermük és az iskola épületének díszítése volt.
Pénteken független tagokból álló zsűri bírálta az osztályok munkáját.
Hétfőn pedig eredményt hirdettünk.
1. helyezett: 4. osztály
2. helyezett: 5. osztály
3. helyezett: 1. osztály.

Gratulálunk az osztályoknak! Köszönjük a zsűri munkáját!

diszito

  • Figura Ede
2015. december 9-én a Községi Könyvtár meghívásából Figura Ede volt a vendégünk.
Az óvódások és az alsós tanulók, A színes feketerigó című interaktív, szórakoztató műsorát láthatták a Művelődési Házban.
A felső tagozatos tanulók rendhagyó irodalom órán vehettek részt. Az ,,Egész úton hazafelé" című előadásban Petőfi Sándor megzenésített verseit hallhattuk, énekelhettük.

Nagyon jól éreztük magunkat! :)

figura

  • 3. adventi gyertyagyújtás
2015. december 14-én meggyújtottuk a 3. gyertyát is az iskolai adventi koszorún.
Ez alkalommal is általános tudnivalókkal, és ide kapcsolódó versekből álló kis műsorral készültünk! Köszönjük a műsorban való részvételt az 5. és a 6. osztályos tanulóknak!
  • Készülődés a karácsonyi vásárra-1.osztály

Az 1. osztály finom süteményt készített a karácsonyi vásárra. :)

1o2 1o

  • Karácsonyi vásár 2015.
2015. december 15-én karácsonyi vásárt tartottunk. Célunk volt, hogy adventi hangulatot teremtve kedveskedjünk a szülőknek, nagyszülőknek, és minden kedves lakosnak, gyermeknek. A vásáron a gyermekek által készített apró ajándékokat, díszeket, édességeket árultuk.
A karácsonyi vásár bevétele a gyerekek osztálypénzét gyarapítja.

Ezúton is köszönjük a vásárlást!

vasar1 vasar2 vasar4

  • Karácsonyi táncház 2015.
2015. december 16-án táncos foglalkozást tartott tanulóinknak Kissné Kecskeméti Eszter.
Jó hangulatban, vidáman telt az egy órás foglalkozás.
Ezúton is köszönjük Eszter néninek! :)
tanchaz
  • Karácsonyi vetélkedő 2015.
2015. december 17-én délután a Művelődési házban Vetélkedőt tartottunk. 8 csapat volt, 9 állomás. A csapatok állomásról, állomásra haladva gyűjthették a pontokat,
Nagyon jó hangulatú délután volt! :)
  • 4. gyertyagyújtás
2015. december 18-án meggyújtottuk a 4. gyertyát is az iskolai adventi koszorún.
Rövid műsorral színesítettük a gyertyagyújtást.
Általános tudnivalók, hagyományok és versek hangzottak
  • Karácsonyi műsor az Idősek Otthonában 2015.
2015. december 18-án, délelőtt rövid karácsonyi műsorral készültek az iskola tanulói az Idősek Otthonában lakóknak, dolgozóknak.

Advent
adventikoszoruElkészült iskolánk adventi koszorúja.
A koszorút minden osztály a saját kezűleg készített díszeivel tette széppé, egyedivé!

November 30-án meggyújtottuk az iskolai adventi koszorún az 1. gyertyát. A gyertyagyújtást versekkel, tudnivalókkal az adventről és karácsonyi dalokkal színesítettük.

 2015. december 7-én meggyújtottuk a 2. gyertyát az iskolai adventi koszorún. A 4. osztályosok Mikulás napi műsorukkal színesítették a gyertyagyújtást. Ezt követően általános tudnivalókról, ehhez az időszakhoz kapcsolódó szokásokról hallhattak a gyerekek.

advent1 advent2

Megérkezett a Mikulás
A 4. osztályos tanulók Mikulás napi teadélutánt tartottak. Itt került sor az előre 
kihúzott nevek alapján az ajándékcsomagok átadására is. 

Volt seprű - és ördögtánc, valamint limbóverseny is. Nagyon jól érezte mindenki magát.

teadelutan4o


2015. december 4-én ellátogattak a 4. osztályosok az óvódásokhoz Mikulás napi 
műsorukkal.

Nagyon jó hangulatban szórakoztak együtt az iskolások és az óvódások. 

erteny


mikulasparti2015. december 4-én, délután Mikulás partit tartottunk.
A gyerekeknek lehetőségük volt különböző ajándékokat készíteni, melyet természetesen haza is vihettek.

Zene, étel és nagyon jó hangulat jellemezte a rendezvényünket!

 2015. december 7-én ellátogattunk a Mikuláshoz.

mikulasnal

Házi versmondó verseny
2015. november 20-án, pénteken rendeztük meg a házi versmondó versenyt. Ki szerettük volna választani a sok lelkes felkészülő kisgyerek közül, hogy ki vegyen részt a Tamásiban megrendezésre kerülő versenyen. Iskolánkban az 1. és a 4. osztályosok éreztek nagy kedvet arra, hogy Tarbai Ede és Tondori Dezső verseit megtanulják. A kis szavalók osztálytársaik előtt bátran és nagy átéléssel adták elő verseiket.

Mindenkinek nagyon tetszettek az előadások, ez hallatszott a hangos tapsokból és látszott a csillogó szemekből. Végül hosszú egyeztetés után sikerült kiválasztani a legjobb versmondókat, akiket oklevéllel jutalmaztunk. Rajtuk kívül minden résztvevő emléklapot kapott szorgalmas munkájáért.

Továbbjutók: 1. osztály: Gómán Dorina, Szabó Mirabella.
 4. osztály: Lakatos Debóra, Juhász Melitta.
Bozsik program
Iskolánk 2014 szeptemberétől vesz részt a Bozsik programban. Ifjú tehetségeink (II.korcsoport) részére október 22-én, Iregszemcsén nyílt lehetőség a bemutatkozásra. A teremtorna küzdelmeire heti két edzéssel készültünk (persze nem teremben).Ellenfeleinkkel szemben ( Iregszemcse, Regöly, Tamási A, Tamási B) 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk,
Kezdőcsapatunk tagjai: Kiss Martin János- Horváth Márk, Szép Zoltán, Ignácz Balázs-Rőth Márk, Németh Márk. 
Cserejátékosként szerepelt: Orsós Zoltán, Dani Kristóf, Papp Regő, Kassai Attila, Orsós Bálint.

[ képek ]
Író-olvasó találkozó- Sohonyai Edit

2015. november 9-én délelőtt Sohonyai Edit írónő volt a vendégünk. A rendhagyó órát az Illyés Gyula Megyei Könyvtár Nagykónyi Ellátóközpontja rendezte a Művelődési házban. Sohonyai Edit a regényei segítségével kísérli meg ábrázolni a kamaszkor szépségeit és problémáit.

DSCN4563


 Humoros. ötletes helyzetgyakorlatokat játszottunk, sokat nevettünk. Hasznos tanácsokat kaptunk pl. a testbeszédről, az illemről, ismerkedésről, önismeretről. A műsoron a 6. és 7. és 8. osztályos tanulók vettek részt. Nagyon jól éreztük magunkat!Paksi kirándulás

Iskolánk ellátogatott a paksi atomerőműhöz. Először az atomerőmű múzeumát nézhették meg tanulóink, majd a hulladékkezelői részlegre mentünk, ahol egy játékos előadást hallhattunk. A tanulók nagyon jól érezték magukat.


Kaposváron moziztunk :) 2015

Iskolánknak, egy pályázatnak köszönhetően lehetősége nyílt októberben 40 alsós és 40 felsős tanulót elvinni Kaposvárra, egy 3D-s film megtekintésére.

Nagyon élvezték a gyerekek, igazi élményben lehetett részük! :)

 

III. Gólszüreti labdarúgó-torna

A 2015. október 7-én tartott, immár hagyományosnak mondható labdarugó-tornánkon a két korcsoportban lebonyolított küzdelmek során összemértük erőinket Regöly, Szakály és Iregszemcse csapataival.

Két pályán, a párhuzamosan zajló mérkőzések sok izgalmat, szép gólokat és sportszerű jeleneteket hoztak.

Mindkét serleget sikerült itthon tartanunk! :)

Az alsós válogatottaknál:
1. Nagykónyi ,,A"
2. Regöly
3. Nagykónyi ,,B"

A felsősöknél:
1. Nagykónyi
2. Iregszemcse
3.Szakály

Az eredményhirdetéshez felsorakozott csapatok tagjait, vezetőit szeretettel várjuk a jövő évi IV. Gólszüreti-tornára! 


Mezei diákolimpia megyei döntő

A Nagykónyi Általános Iskolát 5 korcsoportban, 15 futó képviselte a bonyhádi Városi Sporttelepen megrendezett mezei diákolimpia döntőjén. A délelőtt még komoly esőzést produkáló időjárás még a rendezőket is elbizonytalanította, de végül a bonyhádi stáb a rendezés mellett döntött. A legnagyobb létszámot felvonultató megyei döntőn 34 iskola 501 diáksportolója állt rajthoz a hat korcsoportban. A legjobb eredményt az I. korcsoportos Ignácz Dorina érte el, aki a 17. helyen végzett. A II. korcsoportban a fiú és lány csapatunk is a 7. helyen végzett.
Eredmények:
I. korcsoport leány: /43 induló/ 17.hely IGNÁCZ DORINA
fiú: /39 induló/ 35. hely DANI KRISTÓF
II korcsoport leány: /41 induló/ 23. hely TIBORC RITA
37.hely STANYO TAMARA
38.hely MÉSZÁROS DOMINIKA
39.hely LAKATOS DEBÓRA
fiú: /43 induló/ 20.hely SZÉP ZOLTÁN
25.hely HORVÁTH MÁRK
26.hely IGNÁCZ BALÁZS
40.hely KISS MARTIN JÁNOS
III. korcsoport leány: /47 induló/ 41.hely TAKÁCS ANNA
IV. korcsoport leány: /40 induló/ 37.hely BALOGH ZSANETT
fiú: /63 induló/ 56.hely HORVÁTH PÉTER DÁNIEL
60.hely ORSÓS MIHÁLY
V. korcsoport fiú: /35 induló/ 22.hely MÉSZÁROS KRISZTIÁN

1 2 3 4


Kirándulás- Kiskőrös
015. szeptember 25-én ellátogattunk Kiskőrösre a Vegaházba. 
Elsőként a présgépet mutatták meg nekünk, hogy hogyan készül a 100%-os gyümölcslé, tartósítószer és cukor nélkül. Sétáltunk a gyár területén, jártunk a raktárba, és ott is, ahol a gyümölcsöket válogatják. Megnéztük az üvegházakat, ahol a paradicsom terem. Végül a biogáz üzemet, ami kiválogatott rohadt gyümölcsökkel, szalmával és marhatrágyával működik,és termeli a gyárnak az energiát.
Utána ellátogattunk Petőfi Sándor szülőházába. Láthattuk, melyik szobában, melyik ágyon született. Körbevezettek minket a ház minden helyiségén. A szülőház mellett található a Petőfi Múzeum és a Helytörténeti Múzeum is, amit szintén megnézhettünk.

Szakmai nap 2015

2015. szeptember 15-én iskolánkban szakmai napot tartottunk.

Vendégeink voltak:
- Fegyveresi Anikó és Vargáné Róth Szilvia, a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettesei.
-Müller Katalin a TISZK Vályi Péter Szakképző Iskola igazgatóhelyettese.

A 8. osztályos tanulók és szüleik megismerhették a két középiskolát és a továbbtanulási lehetőségeket.
A délután kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.


Családi és Közlekedési Nap II.

Ebben a tanévben már másodszor Családi és közlekedési napot tartottunk. Most is sok érdekes feladat, és értékes nyeremény volt.

5 állomás volt: Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, Modern kor. Mindegyik állomáson egy-egy, különböző színű fonaldarabot kaptak a gyerekek, ha sikeresen elvégezték a feladatot. Akinek sikerült minden állomáson megszerezni a fonalat, tombolát kapott, és egy sorsoláson vett részt, ahol értékes ajándékok voltak.

Közlekedéssel kapcsolatos feladatok:
Helyszín: Labdarúgó pálya
Eszközök: MTB és speciális kerékpárok. 

Feladatok:

A feladatmesterek által előre összeállított kerékpáros ügyességi akadálypályán kellett a gyerekeknek bizonyítani ügyességüket, a közlekedési ismereteik alapján. A feladatok komoly próbatételt jelentettek a gyerekeknek. Az akadálypálya teljesítése után tombolát kaptak és egy sorsoláson vehettek részt, ahol a szervezők által hozott értékes ajándékok, jutalmak voltak. A szervezők speciális kerékpárokat is hoztak magukkal. A rátermettebbek, ügyesebbek kipróbálhatták tudásukat pl. előre tekerte, hátra ment, amit a gyerekek nagyon élveztek. A feladatok teljesítése után szintén tombolát kaptak, amellyel sorsoláson vehettek részt.

MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA

2015.szeptember 25.

Az országos rendezvényhez csatlakozott a Nagykónyi Általános Iskola.

A nap folyamán több mint 120 percet töltöttünk sporttal-mozgással. Elsőként az iskola tanulóinak és tanárainak teljesíteni kellett a 2015 m Diáksport Napi Futótávot. Ezt követően I. Suli Kupa néven atlétikus ügyességi versenyt szerveztünk a gyerekeknek négy korcsoportban, melyben szerepelt 30 m futás, helyből távolugrás, medicinlabda dobás előre fej fölött és medicinlabda dobás hátra. A versenyt sportegyesületek támogatták: A Tamási Omega AC, a Tamási Judo Sportegyesület és a Tamási Súlyemelő Sportegyesület. A verseny szervezésében, lebonyolításában részt vett Tóth Attila egykori kiváló dobó atléta, judo edző és Bachmann Béla testnevelő, súlyemelő szakedző.

Délután 14 órakor Kretter Alexandra zumba oktató volt a vendégünk a Művelődési Házban és igazán élvezetes, zenés-táncos, pörgős zumbában volt részünk.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és gratulálunk a versenyen elért helyezésekhez! 

       [Képek


Családi és Közlekedési nap I.
2015. szeptember 17-én iskolánkban Közlekedési és Családi Napot tartottunk. Trénerek segítségével érdekes előadásokon és játékokon vehettek részt a tanulók. A délelőtt első részében az alsó tagozatosok az évszakok változatosságával, sokszínűségével ismerkedtek a feladatokon keresztül. Majd az udvaron felállított akadálypályán ügyeskedhettek, és különleges kerékpárokat próbálhattak ki.
A felső tagozatosok a napot közlekedési, kerékpáros előadással kezdték, majd ők is kerékpározhattak, és kipróbálhatták az évszakokhoz kapcsolódó feladatokat.

Ebéd után az eredményhirdetés következett. Jutalmul a gyerekek kerékpáros kiegészítőket, sportjátékokat kaptak.

DSCN3519

[Több kép


Tanévnyitó 2015

2015. szeptember 1-jén a mi iskolánkban is becsengettek!
A tanévet egy rövid műsor után iskolánk igazgatónője nyitotta meg.
Sikerekben, és élményekben gazdag új tanévet kívánunk mindenkinek! 

DSCN3304 DSCN3320

[több kép]


„Iskolafejlesztés a Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban”

TÁMOP 3.1.4/c-14-2015-0502

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – 100 százalékos támogatási intenzitás mellett – 29 825 669 .-  forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírásra került „Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem” pályázati konstrukcióban. Ennek az összegnek egy része Nagykónyiban, a Nagykónyi Tagiskolában került felhasználásra.   http://nagykonyi.palyazat2020.info/

image001


wurtzlogo
Würtz Ádám Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti iskola
OM azonosító: 036370
Statisztikai azonosító:
15419167-8520-322-17
Törzsszám:419165
 Adószám:15419167-2-17
7090 Tamási, Szabadság u. 38-40.
Tel.:06 74/471-451
E-mail: toniepsz@gmail.com

***
Fenntartói adatok:
Címe: Tamási Tankerületi Központ
7090 Tamási, Szabadság utca 29.
Tankerületi igazgató: Csike Tamás
Telefon: +36(74) 795-236;
 +36(74) 470-020
E-mail: 
tamasi@kk.gov.hu
HonlapTájékoztatóOktatási Hivatal Bázisintézménye

 

Bázisintézményi koordinátor:
Gasparics László igazgató
Elérhetősége:
Würtz Ádám Általános Iskola
és Alapfokú Művészeti iskola
OM azonosító: 036370
Statisztikai azonosító:
15419167-8520-322-17
Törzsszám:419165
Adószám:15419167-2-17
7090 Tamási, Szabadság u. 38-40.
Tel.:06 74/471-451Dobd a kosárba!
Iskolánk a Dobd a kosárba! program résztvevője.

https://vimeo.com/128272342

Iskola a Fenyves alján alapítvány
Adószámunk:
18852699-1-17

Tehetségért- és Képességfejlesztésért Alapítvány

Adószámunk:
18852888-1-17


TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0419A honlap üzemeltetője a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola. Minden jog fenntartva.

MTI hírfelhasználó logó

Copyright © 2015.kiss.